Szerintetek erdemes igenybevenni a 3 gyerekes CSOK-ot? Tobbi lent
18-as, te miből vettél/veszel lakást/házat?
Ja, igen, neked havi 500 ezres fizud van már 22 évesen és tudsz félretenni, plusz anyuék adnak pár millát, bocs, elfelejtettem!
"Úgyhogy azért bele lehet gondolni, hogy milyen lehet azoknak a fiataloknak, családoknak a helyzete, akiknek semmi esélyük saját otthonra, mert senki sem támogatja őket és keresnek ketten havi 200-250 ezer Ft-ot és esetleg van már gyerekük is."
1) Senki se tartott pisztolyt a fejükhöz hogy vállaljanak elegendő fizetés és kilátás nélkül gyereket.
2) Lehet tanulni, fejlődni, ha már fiatal, ahelyett hogy sírjon a szája, hogy milyen keveset keres!
Nem toltak alám lakást, nem is örököltem (szerencsére), nem az elmúlt rendszerben szereztem lakást "könnyű" hitellel, hanem most. Nem politikus fizetésből, hanem átlagosból, sok spórolással, hitellel. Nem vállaltam addig gyereket, amíg önerőből nem tudtam eltartani (a saját lakást ugyan nem vártam meg, de gyerek mellett is tudtunk félretenni rá).
Max. akkor gondolkodnék el hasonló támogatás igénybevételén, ha eleve 3 gyereket terveznénk és abból legalább 2 már megszületett volna, a 3. pedig úton, és csak egy kis anyagi löketre lenne szükség, hogy nagyobb házba költözzünk.
Előre, gyerek nélkül beleugrani egy ilyen helyzetbe óriási felelőtlenség.
Mi is huszonikszes fiatalok vagyunk. Mindketten melózunk. Összeköltöztünk albérletbe. 200 ezerből gazdálkodunk. Annak a fele elmegy albérletre, rezsire, bérletre, a másik fele meg egy régebbi autóra, üzemanyagra, konyhára, fürdőszobára. Belevágnánk az 1 gyerekbe. Nem többe, mert "TUDATOSAN" vállalnánk, tisztában vagyunk vele, hogy 600k-t kéne keressek apaként nettóban, hogy a 3 gyerekes projektet bevállaljuk.
De így is mindenhez kellene egy 1000 oldalas biblia, ami tartalmazza az alábbiakat:
-mi jár egy állapotos nőnek 6 hónapos terhességet követően
-mi jár szülés után
-milyen papírokat kell intézni, hol lehet intézni
-milyen kedvezmények járnak
-1 gyerekre miképp vonatkozik a CSOK, hogyan lehet azt kihasználni, használt lakás esetében?
-csak használt lakásban gondolkodunk, újra sose futná, tisztában vagyunk vele, milyen szempontok alapján kell vásárolni?
-milyen banknál érdemes 10M hitelt felvenni? (2 szobás használt házat akarunk, kis telekkel)
-hogyan támogat a kormány ebben?
-ház vásárlásakor hogy tudom kikerülni a markát dörzsölő ingatlanost, hogy a tulajdonossal kössem meg a szerződést?
-milyen jogi vonatkozások vannak házvásárláskor? milyen jogászt kell felbérelni, annak mennyi a díja?
- und so weiter... még rengeteg kérdést ide írhatnék
Az a baj, hogy egy átlagos fiatal pár semmit se tud erről, amit elköp a média, az csak a felszín, de sehol sincs még a "*"-ozott rész... Van ilyen bibliai terjedelmű kiadvány, amiben minden benne van és meg lehet venni? Megvenném komolyan!
"Van ilyen bibliai terjedelmű kiadvány, amiben minden benne van és meg lehet venni? "
Nincs, még pedig azért (is), mert nem csak a gyerekvállaláshoz, de a felnőtt élethez is elengedhetetlen lenne, hogy ezeknek magad is utána tudj járni! Minden fent van a neten, könnyen találni hiteles forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!