GYES vagy GYED? Mi jár majd nekem?
Figyelt kérdés
2015 júliusától vagyok bejelentve. Most tudtam meg egy hete,hogy terhes vagyok 2016 szeptember végén fogok szülni. Egyenlőre még dolgozom de azt mondta az orvos, hogy mivel megterhelő a munkaköröm (étterem 12 óra/nap) plusz múltkor is már hánytam a szagoktól valószínűleg ha nem bírom akkor szülésig táppénzt kapok. Így meg lesz az egy éves munkaviszonyom vagy a táppénzzel nem? Így jár a GYED vagy csak a GYES?2016. jan. 18. 09:46
1/3 anonim válasza:
egyelőre N nélkül
Meglenne, DE csak annyi időt lehetsz táppénzen, mint amennyit előtte dolgoztál, annyit pedig nem dolgoztál, hogy mostantól táppénzen legyél a szülésig, így nem lesz meg.
2/3 anonim válasza:
Így van, a táppénz beleszámít a biztosítási időbe, de táppénzen csak annyit lehet, amennyit előtte dolgoztál. Szóval úgy menj táppénzre, hogy kitartson a szülésig.
3/3 anonim válasza:
Én sörözőben dolgoztam 14 órás műszakban 37. hétig.
És dolgoztam étteremben is, amikor a kolléganőm volt terhes. Kicsit kíméltük, de dolgozott nagy pocakkal is.
Szóval a terhesség nem betegség, nem kell a munkakör miatt kiíratnod magad.
És mivel a vendéglátásban nem a kapott bérre szokták bejelenteni az embert, hanem minimálbérre, így sokkal rosszabbul jársz anyagilag, ha táppénzre mész.
Csed és gyed fog járni, mert meglesz a 365 nap biztosított időd szülésig. Táppénz is ugyanúgy számít a napoknál, mintha dolgoznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!