Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Azt hittem értem, de nem....

Azt hittem értem, de nem. Gyed számítás alapja?

Figyelt kérdés

Àprilisban szülök. Október óta dolgozom,de mostantól tp-n vagyok veszélyeztetett terhesként sajnos. Előtte 3 hó munkanélküli,előtte 3 hó próbaidő,előtte 1,5év munkaviszony.

Tehàt a 2 évem bőven meg van(ami màr nem is kell a 2év gyedhez),de miből szàmoljàk a gyedet?csedet?

Mert ìgy a tp miatt nem lesz meg jan 31től visszafele a 120 napom sem. Vagy beszàmoljàk az àllàskeresési előtti munkaviszonyt csak az összegét nem?

Vagy a 30 nappal szàmolnak? De azt is jan 31től?

2016. jan. 17. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerződés szerinti bér.
2016. jan. 17. 11:15
 2/6 A kérdező kommentje:
És miért nem a 30 nap ténylegessel? És a szerződés szerintivel hogyan ha az fix òrabér+ fix teljesìtmény bér? Tehàt mozgóbér?
2016. jan. 17. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:

nem lesz jó sehogy, lehet nem fog járni se csed se gyed.

a tp miatt lesz gond, hisz annyit lehetsz tp-en amennyit ledolgoztál, neked 3 hónapod van meg, de 7 hónap múlva szülsz. 3 hónap múlva lejár a tp-ed...

legalább 1,5 hónapot le kéne dolgoznod, hogy ne szakadjon meg a biztosítási jogviszonyod!

2016. jan. 17. 11:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a vàlaszokat. De ìrna olyan is aki ért hozzà?

Utolsó,te miről beszélsz???

Csed màrc 15től. Màrciusban 2 hèt szabi. Azaz januàr fele meg februàr lesz tp. De érdekes,hogy neked az àprilis az az év 7. hónapja. És azért,mert nem jàrna tp 4 hónapra,attól még a munkaviszonyom megmaradna, max szabi és fizu nélküli szabin lennék. Nem is értem miket ìrsz...hogy sehogy nem lesz jó,meg nem jàr...

Ahogy most olvasgattam a vàltozàst,úgy értelmeztem,hogy a 30 napi jedelem a minimim,tehàt amennyi van annyit néznek. Remélem ìgy lesz.

2016. jan. 17. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:

igazad van, ne haragudj, augusztust olvastam...

így értelmetlen amit írtam ;)

mivel nem lesz meg a 120 napod amiből tudnának tényleges bért nézni, ezért a szerződés szerinti béred lesz a csed alapja!

2016. jan. 17. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Oks 😁 ment a zöld kéz 😉
2016. jan. 17. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!