Táppénz kérdés?
sziasztok,
180 napból csak 140 van meg a ledolgozott napokból. Mire számíthatok?
A táppénzem hány %-os lesz?
A terhesség 91.napjától igényelhetek valamilyen támogatást?
A válaszokat köszönöm!
úgy tudom a tényleges bejelentett béred lesz az alap, a juttatások és egyebek nem számítanak bele a gyed összegébe.
de kíváncsi vagyok mások mit írnak, én is így járok majd. már terhes voltam/vagyok mikor munkahelyet váltok (épp most), és ha elmegyek majd tp-re akkor nem lesz meg a 180 bérezett napom. nekem azt írták amit írtam, mondjuk nekem nem gond, mert semmilyen juttatást nem kapok.
91. naptól igényelhetsz családi adókedvezményt.
arra figyelj, hogy csak annyit lehetsz tp-en amennyit ledolgoztál.
köszi a választ!:)
azt tudod véletlen, hogy a táppénzen töltött napok száma beleszámít a ledolgozott napok számába?
ha van ket ev folyamatos biztositasi idod akkor 60% a tappenz ha nincs akkor 50%.
ha csak 140 nap a figyelembe veheto jovedelmed, akkor is az alapjan fogjak megallapitani a naptari napi alapot, vagyis szamolnak egy napi atlag bert a bruttodbol, az lesz az alapja, annak a 60 vagy 50%at veszik majd. ez is brutto lesz, es a tappenzbol csak szja vonodik.
es ha azt kerded hogy a csedhez szukseges 365 napba beleszamit e tappenz akkor igen,.beleszamit, viszont ez alapjan sejtem.nincs meg a ket ev biztositotti idod tehat csak 50% tappenzre leszel jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!