2015-ben mennyi idő, mire elbírálják a CSP-t?
Augusztus végén szültem, szeptember elején adtam be elektronikusan, október közepén utaltak.
A visszamenőlegesen 2 hónap a kérvény benyújtásához viszonyítva értendő! Miért novemberben adtad be? Így lehet hogy az augusztusit buktad.
Én úgy tudom 21 nap az elbírálási idő, még a hét elején meg kellene kapnod. Ha nem, szerintem kérdezz rá, hogy a papírokkal minden rendben van-e, anyósom 2 hónap után kérdezte meg és újra kellett a papírt töltenie, mert valami nem volt jó és nem szóltak neki.
Én októberben igényeltem és másfél hét múlva egyszerre kaptam az anyaságival egyébként.
30 nap az elbírálás. Legkésőbb dec. 16-ig meg kell kapnod, ha minden rendben van a papírokkal. Az augusztusit már nem kapod meg sajnos.
Dec. 16-ig meg kell kapnod a szeptemberi, októberi és novemberi családi pótlékot.
Családi pótlék kiutalás hó közben is van, ha úgy jár le a 30 nap. A Kérdező dec. 16-ig megkapja a szeptemberi, októberi és novemberi csp-t, a januárit meg most december végén majd, de ez kivételes eset lesz. Januárban idén nem lesz csp, ne várjátok. Dec. végi utalás után február elején kaptok csp-t.
Tehát még egyszer:
Dec. 16-ig (Kérdező) megkapja novemberig visszamenőleg.
Majd dec. vége fele (valamikor 28-30. között a decemberit.( most előbb utalják a Szilveszter miatt).
A januárit pedig már rendesen február elején utalják, Kérdezőnek is.
Ne feledjétek, hogy mindig utólag utalnak, tehát februárban a januárit, márciusban a februárit és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!