Ha 2015. novembertől álláskeresési járadékot kapok, akkor mennyi GYÁS, GYED jár majd nekem? (Kb.2016. júniusban szülök)
Mivel nincs munkaviszonyod (terhesen nem is valószínű, hogy lesz), és az álláskeresési nem tart ki szülésig, ezért csak gyesre leszel jogosult.
Annyit tehetsz még, hogy most lemondod az álláskeresésit, és szülés előtt igényled, hogy az alatt szülj. Akkor kaphatsz csedet, és ha marad napod még, akkor gyedet is. A min.bér alapján.
Mikor szűnt meg a munkaviszonyod? Akkor terhes voltál már? Mennyi ideig jár az álláskeresési? Mennyi munkaviszonyod volt eddig?
természetesen semennyi. 3 hónap az álláskeresési ha előtte dolgoztál 3 évet...
ha mondjuk májusban mennél csak álláskeresésire akkor minimálbér után kapnál gyedet. az talán 50 pár ezer ha jól tippelem. így marad a 25E körüli gyes. vagy valahogy találsz munkát és akkor jár (persze ha meglesz a 365 ledolgozott napod)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 1. válaszoló!Az a helyzet,hogy a jelenlegi gyesem nov.4-én jár le!Mennék dolgozni,de ugye kiderült,hogy ismét babát várok!Azt tanácsolták nekem,hogy menjek 4-én munkanélkülinek jelentkezni...Mindenképp kell jelentkeznem,mert a 3évvel ezelőtti munkahelyemre nem vesznek vissza! Teljesen tanácstalan vagyok!Nem tudom,mit/hogyan kellene most csinálnom,hogy azért valamennyi gyedet kapjak????????? :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!