Honnan tudom, hogy 1 vagy 2 havi táppénzt utaltak? Közleményben nem láttam. Szept.16-tól vagyok táppénzen, nov.20-án utaltak először.
Ezt is az összegből, mi másból?
Ha nem tudod, akkor kérdezz rá a bérszámfejtőnél, hogy mennyi a napi táppénzalapod!
Elsőre én kemény 10 ezer forintot kaptam annak ellenére, hogy addig már 3 papírt is leadtam.
Akkor az a 1,5 hónap lehet nekem most.
Gondolom novemberre előre nem számolnak, az decemberben érkezik, vagyis az nem lehet benne?
Nem Te vagy az, akinek szeptemberben betegszabit számoltak véletlenül? Mert akkor igaz, hogy szeptember 16 óta vagy táppénzen, de amit már betegszabiba megkaptál, nem fogják még táppénzbe is kifizetni. Szóval csak onnan számold hogy mikortól nem kapál. Amúgy meg nem havi táppénzeket utalnak, hanem a leadott 2 hetes szelvények szerint. Az összegből nagyjából tudni lehet, vagy abból is saccolhatsz, hogy az utolsót mikor adtad le. Ha csak múlt héten, akkor az egészen biztosan nincs még benne.
Kicsi számolgattam, szerintem a november 4-ig tartó időszakig kaphattad meg, mert az azt követő szelvényt még csak a múlt héten, nem sokkal az utalás előtt kaphattad meg.
Hát pedig ennek mindenképp utána kell járnod. Egyrészt ha a munkahelyed kifizetőhely és a 9-es kódra betegszabit számfejtett, az nagy baklövés, baj lehet belőle. És akkor lesz csak kavarás, hogy betegszabit visszaszámfejteni, majd rendes tp-t számfejteni.
Egyébként tp-t nem hónapra hanem napra fizetnek, tehát, azt azért illő tudnod, hogy mettől meddig vannak leadva a tp-s papírjaid. Ha nem kifizető a munkahelyed akkor ugye elég sok átfutás is van, legalább 2 hét míg leadod a papírod és az OEP leszámfejti, ha kifizetőhely akkor könnyebb hiszen ha beviszed és még beleférsz a havi kifizetésbe akkor addig leszámfejti. Pl én csináltam úgy, szkennelve küldtem el a munkaügyesünknek (mivel nálunk hónap utolsó munkanapján utal, és előtte 2 nappal számfejti) a friss tp-s papírt és akkor azzal a nappal még megcsinálta.
Szóval a lényeg mettől meddig vannak leadva a tp-s papírok amiket eddig bevittél? Ill. mivel szept. 16 óta vagy tp--n a tp alapod ugye július 31-től visszafelé 180 bérezett nap. Tehát ha az ezekben a hónapokban kapott fizudat (ha nem fix béres vagy) összeadod elosztod 180-al szorzód a 60%-al, majd szorzod 0,74-el (ez lesz a nettó napid). Ebből már simán vissza tudsz számolni, hogy hány napra is kaptál tp-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!