Felvettek dolgozni szept közepétől, akkor voltam 12 hetes terhes. Azóta agyalok, hogy elmondjam- e vagy csak dec közepén a próbaidő után?
Nem ìgy terveztem,de màr mindegy. A munka tetszik, elégedettek is velem.
Szeretnék is ide visszajönni gyed alatt,de ìgy? Mit fognak szólni?
Képzeld, az én munkahelyemen fel is vettek dolgozni két kismamát, mindkettőn látszott, hogy az, mégis. Az egyik egy hónapot dolgozott, majd táppénzre ment, próbaidő alatt, mégis állandóra átvették.
A kérdezőt azért bíztattam erre, mert a legtöbb munkahely nem korrekt, miért legyen a munkavállaló az? Megnézném, hányan vállalnák, hogy munkanélküliként, rendes juttatás nélkül legyenek kismamák, csak mert szerintük úgy tisztességes! Az ember a gyerekének akar jót, ha ezért el kell hallgatni egy ideig a terhesség tényét, ám legyen.
A munkáltató nem rokkan bele anyagilag.
"tudod, van akinek többet ér a becsülete az ilyen hazugságoknál."
Ja, persze. Megnézném, ha lennél olyan helyzetbe, ahol az a kérdés, az igazat mondod a munkáltatónak, és mész az utcára, a gyereket meg a nélkülözésbe szülöd (netán emiatt el kell vetetni vagy örökbe adni), vagy hazudsz, és valahogy könnyebben, de megoldod, mit választasz.
Nem voltam a kérdező helyzetében, sem ebben a felvázoltban, de nem is ugatok a magas lóról, hogy így becsület meg úgy, pedig alapvetően én is ilyen elvet vallok. De ha a gyerekem és a saját boldogulásom a tét, nem játszanám az erkölcs lovagját, mert a nyomorban aztán vigasztalgatja magát az ember azzal, hogy de becsületes voltam!
Ez képmutatás te és a többi válaszadó részéről, semmi más. (Aki meg inkább a munkáltató érdekét nézi, nem a gyerekéét, az amúgy is szégyellje magát!) Nem a végtelen őszintetéssel és a becsületességgel jutnak előre az emberek, én nem ezt látom, de biztos más Bolygón élünk. Én a Föld nevűn.
Először is köszönöm mindenkinek aki értelmes vàlaszt adott. A bunkóknak meg csak annyit,hogy eszetekhez mérem.
Nem hazudoztam,törvény adta jogom volt nem elmondani,de végül nem bìrtam én sem,mert rossz érzés,de nem jàtszom a megélhetésünkkel,mert nem mindegy hogy max gyeddel vagy csak a gyessel vagyok itthon.
A munkàltatóm nagyon rendes( de előre sajnos ezt nem lehet tudni) kaptam pl egy havi prémiumot is karàcsonyra,és vàrnak vissza,amit most megint megerősitettek és úgy gondolom ezzel fogom a mostani hozzààllàsukat meghàlàlni hogy vissza is megyek.
Azt gondolom,hogy ìgy volt jó és mindenkinek ezt javasolnàm ha màr egyszer van rà lehetőség,hogy nem kell elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!