Mi alapján számolják a juttatásokat a 2. gyermeknél?
Kislányom márc.7-én lesz 2 éves!
Tervezzük a kistesót!Nem mennék vissza dolgozni a két gyermek között!
Viszont júniusban szereztem meg a szakképesitésemet,amiről már átsorolási papirt is kaptam!Ha visszamennél dolgozni a felgyülemlett szabimat le kell töltenem...csak azt nem tudom hogy azt már az "E"4 kategória szerint kapom és bele számit a 2.gyermek utáni juttatások számitásába?
A válaszokat elöre is köszönöm!
Igen, a szabadságot már az új béreddel kell számolják. Ha a 2. gyermek a gyes alatt v. gyes lejárta után 1 éven belül születik, akkor megnézik, hogy melyik a kedvezőbb alap. Az, amelyiket az első gyerekre kaptál (ami a csed és gyed alapja lett) v. az új béred szerinti alap. Amelyik magasabb, abból számolják a 2. gyerekre a csedet és gyedet.
Ha a 2. baba nem gyesbe születik és születésekor a gyes már több mint 1 éve megszűnt, akkor az igényléskor érvényben lévő béredből számolják majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!