Ha csak most kezdtem el dolgozni és 3hónapom van ledolgozva, most állapotos vagyok, akkor milyen jövedelemre számíthatok a baba várás alatt és a szülés után? Semmit nem fogok kapni? A fizetésem bruttó: 650/óra havonta: nettó: 105-110 ezer ft.
ilyet hol olvastal az oepen nem ir ilyet kitetelnek....jovedelmet...
kerdezo akkor meg mindig elmehetsz tappenzre annyi idore amennyit dolgoztal de max egy evre. felteve hogy addig dolgozol. a tappenz 50%.
babavárás alatt a fizetésedre számíthatsz. ha majd már nem bírod, akkor meg lehetsz tp-en, de még le kell húznod egy kis időt, hogy végig tp-en legyél, mert annyit lehetsz amennyit ledolgoztál.
ha megszültél akkor szerintem csak a gyes fog járni neked, a méltányossági gyed arra van, akiknek megvan a ledolgozott 1éve 2 éven belül, de szülés előtt 40 napon belül megszűnik a munkahelye, vagy határozott szerződése lejár. arra, hogy nincs meg a ledolgozott időd, arra nem igen szoktak gyedet adni, mondjuk neked akkor nem is pár nap fog hiányozni, hisz 3 hetes nem lehetsz, az a beágyazódás, gondolom 3 hete volt az aktus, akkor 5 hetes vagy, tehát ha jól számolom akkor szülés pillanatában 10-10,5 ledolgozott hónapod lesz ami kevés
2 éven belül kell 365 biztosított nap.
Ha a munkanélküli alatt járt álláskeresési támogatás is, akkor az az idő beleszámít a 365 napba.
Ha meglesz az 1 éved szülésig, akkor jár csed és gyed. Ha nem lesz meg, de a munkahelyed még élni fog, akkor kérhetsz méltányossági csedet majd gyedet. Ezeket akkor adják meg, ha pár nap hiányzik a 365 naphoz és kevés jövedelemből élsz v. éltek. De, az is elképzelhető, hogy a csedet adják csak meg méltányosságból, a gyedet már nem.
Ha nem kap csedet és gyedet sem, akkor szüléstől gyesre leszel jogosult. Ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!