Ha csak most kezdtem el dolgozni és 3hónapom van ledolgozva, most állapotos vagyok, akkor milyen jövedelemre számíthatok a baba várás alatt és a szülés után? Semmit nem fogok kapni? A fizetésem bruttó: 650/óra havonta: nettó: 105-110 ezer ft.

Figyelt kérdés
2015. nov. 15. 16:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

ilyet hol olvastal az oepen nem ir ilyet kitetelnek....jovedelmet...

kerdezo akkor meg mindig elmehetsz tappenzre annyi idore amennyit dolgoztal de max egy evre. felteve hogy addig dolgozol. a tappenz 50%.

2015. nov. 15. 17:07
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Mégis honnan számoltad a terhességed, hogy 3 hetesnek mondod magad? Az utolsó menstruáció első napjától számolják, csak úgy mondom.
2015. nov. 15. 17:11
 13/17 anonim ***** válasza:
52%

babavárás alatt a fizetésedre számíthatsz. ha majd már nem bírod, akkor meg lehetsz tp-en, de még le kell húznod egy kis időt, hogy végig tp-en legyél, mert annyit lehetsz amennyit ledolgoztál.

ha megszültél akkor szerintem csak a gyes fog járni neked, a méltányossági gyed arra van, akiknek megvan a ledolgozott 1éve 2 éven belül, de szülés előtt 40 napon belül megszűnik a munkahelye, vagy határozott szerződése lejár. arra, hogy nincs meg a ledolgozott időd, arra nem igen szoktak gyedet adni, mondjuk neked akkor nem is pár nap fog hiányozni, hisz 3 hetes nem lehetsz, az a beágyazódás, gondolom 3 hete volt az aktus, akkor 5 hetes vagy, tehát ha jól számolom akkor szülés pillanatában 10-10,5 ledolgozott hónapod lesz ami kevés

2015. nov. 15. 18:32
 14/17 anonim ***** válasza:

2 éven belül kell 365 biztosított nap.

Ha a munkanélküli alatt járt álláskeresési támogatás is, akkor az az idő beleszámít a 365 napba.

Ha meglesz az 1 éved szülésig, akkor jár csed és gyed. Ha nem lesz meg, de a munkahelyed még élni fog, akkor kérhetsz méltányossági csedet majd gyedet. Ezeket akkor adják meg, ha pár nap hiányzik a 365 naphoz és kevés jövedelemből élsz v. éltek. De, az is elképzelhető, hogy a csedet adják csak meg méltányosságból, a gyedet már nem.

Ha nem kap csedet és gyedet sem, akkor szüléstől gyesre leszel jogosult. Ennyi a lényeg.

2015. nov. 15. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
14. vagyok. Szülést megelőző 2 éven belül kell a 365 biztosított nap.
2015. nov. 15. 19:28
 16/17 anonim ***** válasza:
13: az a 40 nap valojaban 42 es az nem meltanyossag hanem egyszeruen ugy szol torveny hogy az is jogosult csedre aki a biztositasa megszuneset koveto 42 napon belul szul. de ne keverd ide semmi koze a kerdezohoz
2015. nov. 15. 20:06
 17/17 anonim ***** válasza:
54%
kerdezo ha nem volt allaskeresesi jaradek folyositva neked akkor scsak a jelenlegi munkaviszonyodra tamaszkodhatsz. ha abbol nem lesz meg a 365 nap kerhetsz majd meltanyossagot, a bered nem tul magas joval atlagkereset alatt van es en amugy se talaltam jovedelemre vonatkozo kitetelt tehat majd az oep elbiralja hogy megadja e vagy nem. menj be az oephez es kerj errol informaciot. itt a fele zoldseg amit irogatnak neked. :)
2015. nov. 15. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!