Táppénzre, majd GYED-re hogy tudok eljönni, ha csak próbaidős vagyok?
2 éve be vagyok jelentve a saját cégembe, tehát táppénzre és GYED-re jogosult vagyok. Viszont abból nincs elég bevételem, ezért szeretnék főállásban máshol dolgozni, de babát tervezünk. Addig sem akarok itthon ülni és csak "babára várni", amíg összejön...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha próbaidő alatt esem teherbe, akkor mi alapján számolnak? Honnan jövök táppénzre, gyed-re...? (Cukorbeteg vagyok, muszáj lesz táppénzre jönnöm.) Nagyon köszönöm!
Cukorbetegség még véletlenül sem indokol táppénzt, de tekintsünk el ettől.
Jól írja az első: ha próbaidő alatt esel teherbe, semmire nem mégy az új állásoddal, mert indoklás nélkül kirakhatnak. A terhesség ténye ilyen esetben nem véd.
Nem tanácsos próbaidő alatt táppénzre menni.
Cukorbetegség valóban nem indok táppénzre, hiszen megfelelő étrend kell csak, amit diabetikus összeállít neked.
Táppénzre a saját bejelentett munkádból tudsz menni és nincs az az épeszű munkáltató, aki ne rúgna ki próbaidő alatt, főleg, ha még táppénzre is mész.
Figyu, ha még nem vagy terhes, akkor keress munkát és ha már egy fél éve dolgozol rendesen, akkor próbálkozzatok a babával. Lényeg, hogy a szerződésed határozatlan legyen.
Köszönöm a válaszokat!
Persze, azt totál megértem, ha 1,5 hónap munka után kirúgnak, ha elmegyek "szülni". :D Ezzel semmi gondom, nem is arra játszom, hogy védett legyek, vagy ilyesmi.
De ilyenkor mit vesznek alapul a Táppénzhez, meg a GYED-hez? Mert a vállalkozásomban fele annyi a fizetésem, mint az új munkahelyen lenne.
Cukorbetegségről: 22 éve vagyok cukorbeteg és van már két kisfiam. Higgyétek el, tudom, hogy táppénzre kell jönnöm. ;) Rám elég gázul hatnak a hormonok, csak az orvos férjem miatt nem kellett befeküdnöm körházba. Szóval nem a levegőbe beszélek, de mondjuk ez itt most nem is lényeges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!