Táppénz számítás?
Valóban ilyen keveset kell kapnom?
10 hónapja dolgozom.
Táppénzen vagyok.
120-at kaptam kézhez eddig. Bruttóm 180 körül van.
A hónapban 28 ezret kaptam (tp)
A bérszámfejtő azt mondta, ne várjak többet... :( ?
Én ha jól értelmeztem a válaszodat, csak azon a pár hét munkanélkülin voltál a 2 munka között, vagyis meg van a 2 év folyamatos biztosításod, tehát jár a 60%. Ezt mindenképp helyre kell tenni.
Ha ez megvan akkor tisztázd le, hogy mennyi tp-es papírt adtál le (én ezért szoktam mindig magamnak is lefénymásolni, hogy tudjam mettől meddig van leadva), és ő meddig számolta el a tp-t.
11-es vagyok én nem a tp-s napokra gondoltam, mint ahogy írtam is, az a lényeg mennyi tp-s papírja van leadva és elszámolva, mert lehet, hogy csak 11 napra kapott tp-t.
Nálunk is úgy működik (kifizetőhely a munkahely), hogy ahány napra le van adva a tp-s papír az van elszámolva. Tehát lehet hogy nekik mondjuk 10-én van kifizetés (számfejtés már hamarabb megtörténik, így mondjuk neki még csak szept. 15-ig van elszámolva a tp-e, mert 16-tól szept végéig csak mondjuk okt. elején adta le a papírt, így az már nincs számfejtve). Régen nálunk is úgy volt, hogy ha tudtuk, hogy biztos tp-n volt az adott hónapban akkor el volt neki számolva a teljes hónap (még papír nélkül is, mert mondjuk ő csak 3-án ment a következőért). De aztán volt ebből bonyodalom, így maradtunk annál, hogy amíg időben le van adva addig el van számolva, a többit meg utólag vagy hóközben.
Szóval ezért lenne lényeges a kérdező szempontjából, hogy mikor adta le a tp-s papírokat, azokon milyen dátum volt, Persze ettől függetlenül azért elküldhetné a bérügyintézőnek, hogy neki miért is 60% jár (teljesen egyszerűen belinkeli az oep honlapjáról, hogy mi számít folyamatos biztosítási időnek, aminek ő megfelel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!