Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha az apa németo-ban dolgozik,...

Ha az apa németo-ban dolgozik, német államp. , akkor az ottani gyerek után járó támogatásokat (pl csp) megküldik az itthon levő magyar anya számlájára?

Figyelt kérdés
2015. okt. 18. 22:15
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

igazából azt szeretném kikeülni hogy kint éljek és dolgozzak, természetesen anyagilag bőven jobb lenne, de a rokonok, barátok miatt lelkilehg nekem itthon lenne jobb.

ezzel eleve bukom a külföldi keresetet és remélem a segélyt legalább nem, eért agyalok azt hogy kapnám meg. ugyanis a gyerek érdeke elsősorban, newm arról van szó, hogy én lennék a munkakerülő, hanem hogy nagy pénzekre nem akarok legyinteni csak úgy, mert egy ember jövője függ tőlem

2015. okt. 19. 09:01
 22/34 A kérdező kommentje:

ha kell bíróságra is megyek gyt-ért.

de szerintem jobban járnánk a német csp-vel, kinderzuschlagal, elterngelddel

2015. okt. 19. 09:06
 23/34 anonim ***** válasza:
68%

"2. Különélö (elvált, szétköltözött) szülök esetében a Kindergeld annak a félnek fizethetö, aki MO-ban él, és ha a ygerek után másik országban a másik szülö nem kap hasonló jellegü juttatást. "

Bocs, mellényúltam, nem MO hanem NO akart lenni. Logikusan émet juttatás csak annak jár, aki ott él. Helyesen:

2. Különélö (elvált, szétköltözött) szülök esetében a Kindergeld annak a félnek fizethetö, aki NO-ban él, és ha a gyerek után másik országban a másik szülö nem kap hasonló jellegü juttatást.

2015. okt. 19. 09:31
 24/34 anonim ***** válasza:
88%

"de szerintem jobban járnánk a német csp-vel, kinderzuschlagal, elterngelddel"

Elterngeld csak a gyerek egy éves koráig jár ott élö szülönek, aki elötte meghatározott ideig dolgozott.

A Kinderzuschlag csak az ott dolgozó ember adójából leírható összeg, ebböl te semmit sem kapnál.

A Kindergled meg csak akkor járna, ha ott élsz, illetve ha a másik fél ugyan ott él, de veled életközösségben van.

Az ott élés nem két hetet jelent, hanem tartós ott tartózkodást életvitelszerüen.

2015. okt. 19. 09:34
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem ártana értelmesen leírni a helyzetedet, mert így nem lehet rendes választ adni.

Ha az apa német állampolgár, akkor feltehetöen ott él.

Ha a gyerek ott született, akkor az apa engedélye nélkül nem viheted Magyarországra, mert az gyerektrablás, és emiatt a gyerekhez fözödö összes szülöi jogodat elvehetik.

Ha a gyerekkel - az apa beleegyezésével - Magyarországra költözöl, akkor a német államtól neked semmi sem jár.

2015. okt. 19. 09:37
 26/34 A kérdező kommentje:

én dolgoztam kint

és visszamenőleg is sokminden igényelhető

majd pontosan elolvasom a válaszokat és írok, most csak átfutottam jelenleg mennem kell

2015. okt. 19. 09:49
 27/34 A kérdező kommentje:

az apa német kint él és dolgozik

a gyerek itt született (de akármikor akárhova vihetem, az apja beleegyezik mindenbe)

az írásotok szerint jelenleg akkor ő felvehet kint mindent utánunk, itthon én csak csp-t kapok(a gyeden felül)de ugye tudjuk, annak még a különbözetére is jogosult amennyivel magasabb a német csp...

valahol mégiscsak sántít a dolog, ez így nem igazságos

2015. okt. 19. 14:53
 28/34 A kérdező kommentje:

18 as

és konkrét összeget tudsz, vagy csak a számlátok egyenlegét?

2015. okt. 19. 15:15
 29/34 A kérdező kommentje:

szóval marad a gyermektartás mint opció :(

szerintetek is?

2015. okt. 19. 15:48
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne számíts szerintem semmire, mert most szigorítanak ez ügyben. Már csak azok lesznek jogosultak a német családi pótlékra, akinek a gyereke be van jelentve német lakcímre és adószámmal rendelkezik. Most vizsgálják felül az eddigiek jogosságát is. Folyamatosan kérik be az igazolásokat a lakcímről és a munkáltató igazolásokat. Azt akarják, hogy csak azok kapjanak német családi pótlékot, akiknek a gyereke is kint él.
2015. okt. 19. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!