Ha az apa németo-ban dolgozik, német államp. , akkor az ottani gyerek után járó támogatásokat (pl csp) megküldik az itthon levő magyar anya számlájára?
igazából azt szeretném kikeülni hogy kint éljek és dolgozzak, természetesen anyagilag bőven jobb lenne, de a rokonok, barátok miatt lelkilehg nekem itthon lenne jobb.
ezzel eleve bukom a külföldi keresetet és remélem a segélyt legalább nem, eért agyalok azt hogy kapnám meg. ugyanis a gyerek érdeke elsősorban, newm arról van szó, hogy én lennék a munkakerülő, hanem hogy nagy pénzekre nem akarok legyinteni csak úgy, mert egy ember jövője függ tőlem
ha kell bíróságra is megyek gyt-ért.
de szerintem jobban járnánk a német csp-vel, kinderzuschlagal, elterngelddel
"2. Különélö (elvált, szétköltözött) szülök esetében a Kindergeld annak a félnek fizethetö, aki MO-ban él, és ha a ygerek után másik országban a másik szülö nem kap hasonló jellegü juttatást. "
Bocs, mellényúltam, nem MO hanem NO akart lenni. Logikusan émet juttatás csak annak jár, aki ott él. Helyesen:
2. Különélö (elvált, szétköltözött) szülök esetében a Kindergeld annak a félnek fizethetö, aki NO-ban él, és ha a gyerek után másik országban a másik szülö nem kap hasonló jellegü juttatást.
"de szerintem jobban járnánk a német csp-vel, kinderzuschlagal, elterngelddel"
Elterngeld csak a gyerek egy éves koráig jár ott élö szülönek, aki elötte meghatározott ideig dolgozott.
A Kinderzuschlag csak az ott dolgozó ember adójából leírható összeg, ebböl te semmit sem kapnál.
A Kindergled meg csak akkor járna, ha ott élsz, illetve ha a másik fél ugyan ott él, de veled életközösségben van.
Az ott élés nem két hetet jelent, hanem tartós ott tartózkodást életvitelszerüen.
Nem ártana értelmesen leírni a helyzetedet, mert így nem lehet rendes választ adni.
Ha az apa német állampolgár, akkor feltehetöen ott él.
Ha a gyerek ott született, akkor az apa engedélye nélkül nem viheted Magyarországra, mert az gyerektrablás, és emiatt a gyerekhez fözödö összes szülöi jogodat elvehetik.
Ha a gyerekkel - az apa beleegyezésével - Magyarországra költözöl, akkor a német államtól neked semmi sem jár.
én dolgoztam kint
és visszamenőleg is sokminden igényelhető
majd pontosan elolvasom a válaszokat és írok, most csak átfutottam jelenleg mennem kell
az apa német kint él és dolgozik
a gyerek itt született (de akármikor akárhova vihetem, az apja beleegyezik mindenbe)
az írásotok szerint jelenleg akkor ő felvehet kint mindent utánunk, itthon én csak csp-t kapok(a gyeden felül)de ugye tudjuk, annak még a különbözetére is jogosult amennyivel magasabb a német csp...
valahol mégiscsak sántít a dolog, ez így nem igazságos
18 as
és konkrét összeget tudsz, vagy csak a számlátok egyenlegét?
szóval marad a gyermektartás mint opció :(
szerintetek is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!