2014. 09. 06. -án született a kislányom. Most vagyok újra várandós 15. hetes. A kiírás dátuma 2016. 03.21. Jelenleg gyedet kapok. Mit fogok kapni amikor a kicsi megszületik? Akkor még a nagyobbal gyeden leszek. Mire leszek így jogosult?
A második gyerekem még a gyed ideje alatt megszuletett, és továbbra is gyedem maradhattam még 2 évig, és a gyedem összege nem változott.
a mostani jogszabályokat olvasd el, mert sok pozitív változás történt az elmúlt 1-2 évben.
Mikor megszületik a kicsi, akkor jogosult leszel rá csedre+a nagyobb után gyedre, egyszerre.
A csed kb. akkor fog lejárni, mikor a nagyobb betölti a 2. életévét. Csed lejárta után jogosult leszel a kicsi után gyedre+a nagy után gyesre(miután betöltötte a 2. évét) 3 éves koráig. A nagy 3 éves kora után csak a kicsire kapsz ellátást normál esetben.
A munkahelyeden ne akkor szólj mikor megszültél, hanem mondjuk a napokban jelentsd be, hogy terhes vagy, tudják mire számítsanak veled kapcsolatban.
A munkahelyen már bejelentettem.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!