Mennyi pénz (Tgyás, Gyes, Gyed. ) jár ikrekre? 2016 március
Nekem is ikreim vannak.
Egyszeri anyasági 170.000 ft.
Kaphatsz gyedet, meg elötte tgyást, de a gyed a fizud 70 %-a körúl jár, így ne igényeld meh, inkább a gyest egyből, mert az dupla, kb 50.000 ft. Több, mint a gyeded. Másrész ikrekkel gyesen cirka 7 éves korig lehet otthon lenni (sulikezdés évének végéig), addig kapod az 50.00p-et, ami mellett dolgozhatsz is
Kaphatsz csedet és gyedet, ha megvan a jogosultságod. Mennyi a bruttó béred? Mert a csed és gyed a bruttó bér 70%-a. Ha ez több, mint a gyes, akkor csedet és gyedet igényelj. Csed 168 napig jár, gyed a te esetedben az ikrek 3 éves koráig, majd azután tudsz gyesre menni (most 25.650 Ft), míg iskolakötelesek nem lesznek. Na, most csedből és gyedből nem kapsz duplát, viszont úgy tudom gyesből igen, tehát valószínűleg érdemesebb a gyerekek születésétől gyesre menni, mert abból duplát kapsz, vagyis kb. 51 ezer Ft-ot, szerintem a csed és gyed nem lenne ennyi. Tényleg a bruttó bér a lényeg. Ha az 52 ezer a bruttód, akkor mindenképp gyesre menj.
Adókedvezményt apa igényelje, ez most jelenleg 2 gyerekre 20 ezer, de ez jövőre változni fog.
Ha házasok vagytok, akkor a magzati adókedvezményt apa is igényelheti, ha nem vagytok házasok, akkor a gyerekek születése után kérheti, a magzatit meg a jövő évi adóbevallásban visszaigényelheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!