GYES alatt születik a tesó, hogyan alakulnak az ellátások? 6 éve ugyanazon a helyen dolgozom, biztosított voltam (vagyok) 2013. augusztusában, amikor született a kisfiam. Most várjuk a második babánkat,2016. február elején, GYES alatt fog születni.
5-6 hónapig, csak a GYES-t fogom kapni. Tud valaki segíteni nekem, hogy ha megszületik a kistesó, akkor hogyan alakulnak az ellátások?
Jár ugyanúgy a TGYÁS a kicsire, a nagyobbra pedig a GYES? Majdnem két és fél év lesz köztük. Miből fogják számolni a TGYÁSt, még azt az évet nézik, amikor dolgoztam, vagy a szülést megelőző egy évet (ebben az esetben mennyivel csökken a TGYÁS összege)?
Köszönöm a segítséget!
Szia!
Miért nem csinálod azt, hogy amikor a kisfiad betölti a 2. kiveszed a felgyülemlett szabikat, utána táppénz. Emellett még kaphatod a GYES-t is.
Sokkal jobban járnál anyagilag is.
Ha 5-6 hónap csak GYES lenne, az erőteljesen csökkenti a TGYÁS-od összegét.
Amit a második írt már most is megteheted, bár nem kell az összes szabit kivenni.
A csed összegét nem fogja befolyásolni hogy gyesen voltál.
A szerződés szerinti béred lesz az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!