Ha csak 4 oraban dolgozom netto kb 55ezerert mar tobb mint 1 eve folyamatosan, mennyi tamogatast kapnek, ha gyereket szulnek?
Tgyas-ra.
Gyed, gyest se tudom hogy mukodik.
Gyed fix azt hiszem.
Ha szüléskor is megvan a munkaviszonyod, akkor a bruttó átlagbéred 70%-a a csed (tgyás) és a gyed is. Csedből adót vonnak, gyedből adót és nyugdíjat.
Gyes ami fix, ez most nettó 25.650 Ft, ez a gyed lejárta után jár a gyerek 3 éves koráig.
A bruttó fizetésed 70%-a, mínusz 16% csed esetében, és további -10% gyed esetében.
Az mindegy, hogy 2,4,6 vagy 8 órában dolgozol, a lényeg, hogy munkaviszony legyen. És a fizetésből számolnak.
Szoval a brutto 70%-a minusz 16%-ot fogok kezhez kapni? Jol ertem?
Nem vagyok meg terhes, csak azon morfondirozok, hogy ez igy eleg lenne e....
Koszonom, hogy kiszamoltad!
Csaladi vallalkozasban dolgozok es igy marad meg a legtobb penzem, hogy csak ennyire vagyok bejelentve, most ez jo igy, de ha babat szeretnenk valtoztatni kene!
Koszonom!
6 nem jól számolt, ne vedd figyelembe!
Kb 82.000 Ft a bruttó béred
Ez alapján a csed: (82.000 x 07=57400 x 0.84=) 48.200 Ft
A gyed pedig: (48200 x 0.9 =) 43380 Ft
Szóval a gyesnél azért jobban járnál. Ja, és ezek adókedvezmény nélküli összegek. Ha azt is te kéred, akkor nem vonnak SZJA-t, és a bruttó csedet kapnád, tehát az 57400 Ft-ot, gyednél meg kb 54000 Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!