Milyen támogatásokat tudunk igénybe venni ebben az esetben? (GYED, diplomás GYED, GYES, CSED, stb. )
Sziasztok!
A kérdést azért teszem fel, mert többszörösen is speciális helyzetben vagyunk, szakembert pedig még nem tudtunk megkérdezni (erre is sor fog kerülni).
A helyzet az, hogy a feleségem külföldi állampolgár (nem EGT tagállam), és bár dolgozik, nincs bejelentve, értelemszerűen emiatt nem járhat neki GYED sem (meg CSED sem?). Én pedig megbízási szerződéssel dolgozom 3 éve (minden évben megújítva január 1-től december 31-ig), nem tudom, hogy erre lehet-e GYED-et igényelni? Egyéb jövedelmem pedig az egyetemtől kapott ösztöndíj, ahol mesterszakos hallgatóként jogosult vagyok diplomás GYED-re, lévén, hogy a feleségem nem magyar állampolgár, ezt nekem kéne igényelnem.
Kérdésem tehát, hogy ebben az esetben kettőnk közül ki és mit igényelhet, amennyiben első gyermekünk októberben megérkezik?
Előre is köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszra méltat, illetve, ha kihagytam volna valami fontosat, írja meg legyen szíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!