Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a parom szeretne igenybe...

Ha a parom szeretne igenybe venni az adokedvezmenyt, kell elettarsi kapcsolatrol szolo papir?

Figyelt kérdés
2015. júl. 2. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. júl. 2. 15:35
 2/10 anonim ***** válasza:
nem kell, ha megszületett a baba, akkor igénybe veheti. addig csak te ha nem vagytok házasok
2015. júl. 2. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
Mi sem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak, úgyhogy a saját helyzetünkről tudok beszélni. Van egy közös gyermekünk, egy címen élünk, a párom veszi igénybe a családi adókedvezményt. A munkahelye születési anyakönyvi kivonatot kért, (a következőt pedig egy munkatársa esete alapján tudom) magzat esetén apasági nyilatkozatot kellett bemutatni.
2015. júl. 2. 15:39
 4/10 A kérdező kommentje:

91 napos magazti kortol szeretnenk ha parom igenybe tudna venni.

En nem akarom, mivel az en fonokom az edesanyam es majd csak 14-15. het korul tervezzuk megosztani a hirt, mert akkor lesz az egesz csalad egyutt.

Koszonom a valaszokat!

2015. júl. 2. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
3as, magzat esetén nem kérhetnek apaságit, hisz csak házasság esetén veheti apa igénybe terhesség alatt. ha nem házasok akkor csak utólag lehet majd az éves bevallással igénybe venni
2015. júl. 2. 15:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Jogszabály szerint nem veheti igénybe magzati kedvezményt a párod, csak ha a férjed lenne.

Ha megszületett a kicsi, akkor gond nélkül kérheti ő is.

2015. júl. 2. 15:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolag se lenne rossz, csak ne vesszen el az a penz, ha visszamenoleg meg tudnank igenyelni az is jo lenne! :)
2015. júl. 2. 15:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk decemberben volt a 91 napot betöltött terhesség. Baba most született. Az idén tudtuk érvényesíteni arra az egy hónapra, vagyis a párom. Már meg is kaptuk a pénzt. De mi egyösszegben kérjük minden évben, így ezt is hozzácsapták. Semmi papírt nem kért a könyvelő, csak az igazolást kellett bemutatni, hogy mikor töltöttem a 91 napot.
2015. júl. 2. 16:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Szoval a baba szuletese utan szinte rogton meg is kaptatok? Ez jol hangzik!

Koszonom a valaszokat!

2015. júl. 2. 16:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen megkaptuk a bevallás beadása után. De úgy tudom, hogy élettárs a magzati adókedvezményt csak az évesben tudja érvényesíteni, ezért tudtuk mi is. Ha az idén töltöttük volna a 91 napot, akkor majd csak a jövő évi bevallás idején lehetett volna, de járj azért utána, én így vettem le amikor érdeklődtem. A többi a könyvelőn múllot, végülis ő csinálta a bevallást.
2015. júl. 2. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!