Ha a parom szeretne igenybe venni az adokedvezmenyt, kell elettarsi kapcsolatrol szolo papir?
Figyelt kérdés
2015. júl. 2. 15:29
2/10 anonim válasza:
nem kell, ha megszületett a baba, akkor igénybe veheti. addig csak te ha nem vagytok házasok
3/10 anonim válasza:
Mi sem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak, úgyhogy a saját helyzetünkről tudok beszélni. Van egy közös gyermekünk, egy címen élünk, a párom veszi igénybe a családi adókedvezményt. A munkahelye születési anyakönyvi kivonatot kért, (a következőt pedig egy munkatársa esete alapján tudom) magzat esetén apasági nyilatkozatot kellett bemutatni.
4/10 A kérdező kommentje:
91 napos magazti kortol szeretnenk ha parom igenybe tudna venni.
En nem akarom, mivel az en fonokom az edesanyam es majd csak 14-15. het korul tervezzuk megosztani a hirt, mert akkor lesz az egesz csalad egyutt.
Koszonom a valaszokat!
2015. júl. 2. 15:44
5/10 anonim válasza:
3as, magzat esetén nem kérhetnek apaságit, hisz csak házasság esetén veheti apa igénybe terhesség alatt. ha nem házasok akkor csak utólag lehet majd az éves bevallással igénybe venni
6/10 anonim válasza:
Jogszabály szerint nem veheti igénybe magzati kedvezményt a párod, csak ha a férjed lenne.
Ha megszületett a kicsi, akkor gond nélkül kérheti ő is.
7/10 A kérdező kommentje:
Utolag se lenne rossz, csak ne vesszen el az a penz, ha visszamenoleg meg tudnank igenyelni az is jo lenne! :)
2015. júl. 2. 15:53
8/10 anonim válasza:
Nálunk decemberben volt a 91 napot betöltött terhesség. Baba most született. Az idén tudtuk érvényesíteni arra az egy hónapra, vagyis a párom. Már meg is kaptuk a pénzt. De mi egyösszegben kérjük minden évben, így ezt is hozzácsapták. Semmi papírt nem kért a könyvelő, csak az igazolást kellett bemutatni, hogy mikor töltöttem a 91 napot.
9/10 A kérdező kommentje:
Szoval a baba szuletese utan szinte rogton meg is kaptatok? Ez jol hangzik!
Koszonom a valaszokat!
2015. júl. 2. 16:31
10/10 anonim válasza:
Igen megkaptuk a bevallás beadása után. De úgy tudom, hogy élettárs a magzati adókedvezményt csak az évesben tudja érvényesíteni, ezért tudtuk mi is. Ha az idén töltöttük volna a 91 napot, akkor majd csak a jövő évi bevallás idején lehetett volna, de járj azért utána, én így vettem le amikor érdeklődtem. A többi a könyvelőn múllot, végülis ő csinálta a bevallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!