Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Diplomás gyed vagy sima gyed?...

Diplomás gyed vagy sima gyed? Melyikkel vállaljunk gyereket? Többi lent.

Figyelt kérdés
Párom 35 éves, netto 180000 ftot megkeresi, én 25 éves vagyok, 2016. februárban kapom meg a tanári diplomámat. Innentől számolva egy évünk van, hogy megszülessen a baba, tehát max. áprilisig próbálkozhatunk, ha diplomás gyedre megyek rá, ami az én esetemben (Msc képzés), netto 88000 ft lenne. Tehát kb. 260 ezer ftból kellene megélnünk, vidéken, albérlet mindennel együtt: 60 ezer ft. Megtakarításunk van és még lesz is hozzágyűjtve: 400-500 ezer ft. Vagy keresek munkát, ami ugye nem biztos, hogy hamar összejön,(pláne nem tanári, főleg nem január, február környékén) és dolgozok egy, két évet, mert nyilván, ha felvesznek, nem egyből jelentem be hogy hopsz terhes vagyok, és akkor már lennék 28-29 éves is és akkor a gyedem mellé járna a csed is, és összesen a gyessel együtt lenne az első félévben 200000 ft, viszont fiatalon szeretnék szülni. Meg már nagyon nagyon várnék rá. Ha kicsúszok a diploma utáni egy évből és munkám sincs, viszont terhes lettem, nem jár csak a gyes, amiből még a párom fizetésével sem fogunk tudni megélni. Vagy szarjuk le a pénzt, mert annyi úgyis lesz, hogy megélünk, nem szülők segítéségre szülnék, és bízzuk a sorsra? Már attól bőgök, ha babakocsit látok. :) Kicsit bonyolultan írtam le, de kíváncsi vagyok ti mit tennétek a helyünkben? :)
2015. jún. 26. 00:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%

Mit írsz te az előzőeknek??

Bruttóban annyi, amennyit írsz, nem nettóban, fogd már fel!

Valami bruttójának a 70 %-a is bruttó marad!

2015. szept. 18. 09:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Komolyan, ennyire nem világos, hogy mit jelent a bruttó-nettó fogalom? Ez esetben még várj a gyerekkel, és készülj fel az életre, mert elképesztő, hogy egyetemista létedre ennyire tájékozatlan vagy.

Amit a legutolsó hsz-ben írtál, azt senki nem vitatta, de késthez nem ennyit fogsz kapni, mert ez bruttó összeg. Nyiss meg egy netes kalkulátort, és nézd meg magad!

2015. szept. 18. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!