Mikor lenne erdemes igényelnem a Tgyast?
Ha a fizetésed nem haladja meg a minimálbér 2x-esét, és több mint 562 napod van, akkor jobban jársz, ha előbb igényelsz. Akár 28 nappal. Mert így szinte 1 hónappal több ellátást kapsz.
Szülés után már nem kapsz táppénzt. Legkésőbb a szülés napjától kell igényelned a csedet.
Amúgy az anyakönyvi kivonatot nem küldik, azt azonnal megkapod, a taj kártyát meg nem kell megvárnod, mert az OEP tud adni igazolást a TAJ számról, és azzal lehet intézkedni. Ha előbb igényelsz, úgyis be kell mutatni a születési a.kiv-t.
Jol irja az első válaszoló. Én is 28nappal a kiirt előttre igenyeltem meg.
A baba papírjainak fenymasolatat eleg kesobb is bevinni. Ferjem akkor vitte be a munkahelyemre mikor 2honapos volt a fiunk, ennek ellenere szülés utan is kaptam tgyást mind két hónapban.
Olyan nincs, hogy szülés után táppénzt kapj.
Szülés napján már nem jár táppénz.
De igazuk van az elöttem szólóknak, jövedelemfüggő a dolog.
Sajnos valószinüleg kikerülhetetlen lesz,hogy akkor kapj,amikor szoktál,de ha szülés elött 28 nappal igényled,akkor június 10-től visszafele számolj 28 napot plusz még 30 napot mert ennyi az elbírálási/ügyintézési idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!