TGYÁS-t mikor érdemes igényelnem?
Annyiban jobb szülés napjától igényelni, hogy + 1 hónappal tovább kapsz tgyást.
A GYEd ugye maximálva van.
Első lányomnál szüléstől igényeltem a Tgyást, addig tp-n voltam végig.
Most január 8-tól vagyok itthon TGYÁS-on, mert már sok volt a munka hatalmas pocakkal és állandóan olyan emberek jártak be hozzánk, akik nem ismerik az alapvető etikát, miszerint köhögéskor és tüsszentéskor a kezüket a szájuk elé kéne rakniuk.
Előfordult olyan is, hogy folyt a zöld takony az ember orrából és úgy vásárolgatott.
Na, nekem a gyomrom is kifordult ettől és akkor még ne legyél beteg utolsó hónapokban, főleg szülés előtt. :)
Első!
Ha szülés napján igényli, akkor sem kapja tovább.
Tök mindegy mikor igényli, mindkét esetben 168 napig jár.
Úgy értettem, hogy szülés ha szülés előtt veszi ki 1 hónappal a TGYÁS-t, akkor a GYED-et hamarabb fogja kapni a szülés után.
És van, akinek nem mindegy, hogy mennyi ideig mennyi pénzt kap.
A TGYÁSt mindenféleképpen 168 napig kapod, teljesen mindegy, mikor igényeled. A GYED-et pedig a gyerek két éves koráig a TGYÁS lejártától.
Ha ennyi volt a bruttód, akkor jobban jársz ha a szülés előtt 1 hónappal megigényled. Ugyanis a GYED több lesz, mint a táppénzed, tehát összességében jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!