2014. 05, 05 óta gyeden vagyok 2015.12. 03ig?
ha megszűnt a munkaviszonyom augusztus 01én kevesebb pénzt kapok?
amióta gyeden vagyok 67-68.000kaptam idáig,március hónapra már csak 61.000ftkaptam.
3gyerek van ,én 1gyerekre kérem a cs kedvezményt ,apa a 2gyerekre.
Miért kevesebb?
Marciusban a februari m.bert utaljak.
Ha csak nem masik dimenzio an eltek (gondolom, nem!), akkor nezz bele a naptarba, hogy hany napos a februar. :)
Hát első jó nap butaságot írtál. Neki már megvolt a biztosítási ideje, ezért kap gyedet, az hogy közben passzív gyedre váltott a juttatás összegét nem befolyásolja.
Kérdező azt tudod, hogy mennyi a napi alapod? Akkor meg lehetne nézni, hogy mennyi járna.
áprilisban kaptam ,március hónapra,
amit kiküldtek azon az van ,hogy 3141.4 naptári napi figyelembevételével 2198.73 naptári napi összegben állapítják meg.
Februárban bent voltam az Apeh hivatalban kértem hogy ők készítsék el az adóbevallást.Meg is kaptam,elvagyok keseredve teljesen.
Végkielégítést kaptam a cégtől bruttóban 600326,ebből kézben 393213,ezután adóztam.
Amit kaptam az OEP.tól gyedet az 792895 így ÖSSZESEN 1393221
és vissza kell fizetnem 126863,nem értem.
csak 1 gyerekre értem családi kedvezményt.
101.500 minimálbér,ennek a 70%kaptam,1 gyerek után kértem a családit,szerintem bele fér,a végkielégítés után adóztam rendesen,miért kell vissza fizetnem.
tudna valaki segíteni?
előre köszi.
Ha a NAV készítette el az adóbevallásod, akkor biztos jól számoltak.
Idén a 2014-es jövedelmed után kell adózni.
A végkielégítést úgy adják, hogy az bruttó, utána neked még le kell adózni, én ezt tudom elképzelni.
Menj be NAV ügyfélszolgálatára és elmagyarázzák, hogy miért kell ezt a pénzt visszafizetned.
Egyébként nem kapsz kevesebb pénzt azért, mert passzív gyeden vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!