Hogy hogy nem 2 évig kapom a gyedet?
Lányom 2015.10.08-án lesz 2 éves. A gyedet csak 2015.06.18 ig kapom. Nem október 8.ig kellene kapnom? Mivel akkor tölti be a 2 évet. A cégnél valamit magyaráztak de nem értettem mégegyszer meg nem magyarázták el.
Terhességem 6.hetétől táppénzen voltam, elötte fél évig dolgoztam és azt mondták a szakmai gyakorlat is beleszámít. Akkor most hogy van ez? 1 év munkaviszonynak kell lennie hogy kapjak gyedet nem? Nem értem ezt az egészet.
Valóban nem érted.
1 év munkaviszony csak ahhoz elég, hogy egyáltalán kapj GYED-et.
A maximális idejű GYED-hez, amivel a gyerek 2 éves koráig kapnád cirka 1,5 év ledolgozott idő kell.
A gyed egy gyerek 2 éves koráig járhat, de ez nem azt jelenti, hogy minden szülő a gyereke 2 éves koráig kapja is. Ugyanis ha előtte nem rendelkezett annyi nap biztosítási jogviszonnyal, csak kevesebbel, akkor nem jár a gyerek 2 éves koráig a gyed, hanem csak addig, amennyire a biztosítási jogviszonya után járhat!
Valószínűleg neked nem volt annyi biztosítási jogviszonyod, hogy a gyereked 2 éves koráig kapd, így rövidebb ideig fogod kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!