Tényleg igénybevehetem a családi adókedvezményt várandósan?
tényleg igénybe veheted, de az első téved. Nem az igazolással kell igényelned, hanem az igazolás alapján kitöltöd a nyilatkozatot családi kedvezmény igénybevételéhez, azt adod le a munkáltatónak.
Az igazolás ne add le, azt neked kell megtartani, mert ha neadjisten behívnak ellenőrzésre, neked kell tudni vele igazolni, hogy jogosult voltál a kedvezményre, nem a munkáltatóak.
Persze, hogy igényelheted. A férjed is.
Az orvos ad egy igazolást, hogy 91 napos a TERHESSÉGED, és ezzel tudod igényelni. Ezt mellékeld az igényléshez. (ha valakinek kellene, bármikor tud kiállítani az orvosod a kiskönyv alapján...)
És táppénzből is lehet érvényesíteni.
Persze, hogy igaz, én 2012.októberétől kaptam 2013 áprilisig, akkor szültem... Ezt azóta sem szüntették meg.
Ezt mellékeld az igényléshez. (ha valakinek kellene, bármikor tud kiállítani az orvosod a kiskönyv alapján...)
NEM!!!!!
A NAV 5 évig ellenőrizheti, és az orvos nyilván nagyon fog örülni, ha 4 év múlva odaállít egy igazolásért. Az igazolás nem kell az igényléshez. A munkáltató a nyilatkozat alapján veheti csak figyelembe a bérszámfejtésnél a kedvezményt, és írhatja rá a foglalkoztatói igazolásra tp, csed, gyed igénylésnél.
Kizárólag a nyilatkozat alapján érvényesíthető a kedvezmény, az igazolás nem erre szolgál.
tessék, kitöltési útmutató a nyilatkozatról:
A nyilatkozat egyik példányát a munkáltatónak, másik példányát pedig Önnek kell az adóbevallás elkészítéséhez szükséges bizonylatokkal együtt az elévülésig, azaz 5 évig megőriznie.
. A magzat(ok) a várandósság orvosi igazolása alapján a fogantatástól számított 91. nap hónapjától az élveszületés napját megelőző hónappal bezárólag vehető(k) figyelembe. Az orvosi igazolást a nyilatkozathoz nem kell csatolni, de 5 évig meg kell azt őrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!