Jogosult vagyok tgyás-ra, ha a kisfiam, és a születendő gyernekem között 22 hónap a korkülönbség? Tehát még gyesen vagyok.
Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 11:15
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem. De én ugyan így leszek mikor megszületik a 2. Babám.a lányom 22hós lesz. Azt hiszem csak gyes fog járni.
2/5 anonim válasza:
Ha nem volt munkahelyed, nem leszel most sem jogosult.
3/5 anonim válasza:
ha a 22 hónapossal gyesen vagy, tehát nem kapsz rá se gyedet, akkor miért kapnál a 2.-ra? vagy elírtad?
az jár a 2. rá is mint az elsőre többnyire
4/5 anonim válasza:
Van jelenleg élő munkaviszonyod?
Ha nincs akkor csak gyest kapsz a második babára.
5/5 anonim válasza:
Ha van élő munkaviszonyod (nem szűnt meg a munkahelyed), és az első gyerekre is jogosult voltál tgyásra, gyedre, akkor aa másodikra is az leszel.
Egyébként lehet 22 hónapos gyerekkel gyesen olyan is, aki előtte gyedet kapott. Ebben az esetben nem volt meg a 2 éves korig jogosultságot adó idő, és hamarabb szűnt meg a gyed folyósítása, és hamarabb igényelhető meg a gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!