Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha otthonról végzem a munkámat...

Ha otthonról végzem a munkámat akkor is a normál kerestem jár? Mit illik ilyenkor engedni? Kell?

Figyelt kérdés
A 28. hétben vagyok. Nem tudok tovább dolgozni, mert magas a vérnyomásom, és nagyon rosszul is vagyok, dokim azonnal kiírna. Ő már korábban mondta, hogy jobb lenne pihennem. KI akart már korábban írni, csak nem akartam a pénz miatt. Most viszont én is érzem, hogy nem megy. A főnököm kért, hogy otthonról dolgozzak. Felvett ugyan valakit, de még nem kezd csak jövő héten, őt is be kellene tanítani, stb. De ezt már nem vállaltam, mert én mást nem engedek be a lakásomba, és bejárni nem tudok, de otthonról csinálom amiben tudok segíteni, az még belefér. Ilyenkor mi a szokás? Megkapja a kismama a teljes bérét? Szabira ha megyek az kicsit nekem meredek lenne, hogy még dolgozzak is szabi alatt, azt nem szívesen csinálnám már. Eddig szabi alatt is mindent megcsináltam, mert nem volt helyettesem, de most kicsit már ebbe belefáradtam és nem akarok ingyen dolgozni, mert szabi alatt konkrétan azt csináltam.
2015. márc. 16. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:

A munkáltatóddal kell megegyezned!

Amúgy, ha kevesebbet ajánl, akkor nem is éri meg neked, hiszen a CSED-be, GYED-be ez beleszámítana, és akkor kevesebbet kapnál.

Tehát vagy egyezz meg vele, hogy ugyanannyit kapj, vagy ha ezt nem akarja, akkor menj el táppénzre (a táppénz nem számít bele majd a CSED és GYED számításába), és ne dolgozz tovább otthonról sem.

2015. márc. 16. 15:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Találtam most egy olyan jogszabályt, hogy neki fel kell ilyenkor ajánlania olyan alternatívát ami számomra elfogadható, ha nem tud akkor ki kell fizetnie az alapbérem. Én nem vagyok köteles olyat elfogadni amire indokom van, hogy miért nem tudom elvégezni, persze ez alapos kell legyen, de bejárni tényleg nem tudok. Otthonról tudnék dolgozni amúgy azzal nem lenne gond. Tényleg van ilyen lehetőség? mert a babanet vagy micsodán olvastam.
2015. márc. 16. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:

nem, ez teljesen másra van.

ez arról szól, ha te nem dolgozhatsz a munkahelyi körülményeid miatt, tehát tegyük fel veszélyes anyaggal dolgozol, teszem azt savval, akkor terhesen nem dolgozhatsz! ha van olyan munkakör, ahova át tud tenni, pl. titkárnőnek, akkor azt kell csinálnod, de ha nincs irodai munka, te nem vagy veszélyeztetett, szeretnél is dolgozni, csak ugye a veszélyes anyaggal nem lehet, akkor fizeti ki a béred!

de te nem dolgozhatsz már, ő meg remek alternatívát ajánlott, otthonról dolgozhatsz...

egyébként meg pont mostantól nem számít bele a béred a csedbe, mert szülés előtt 3 hónapot vissza kell menni ami a 28. hét kb

2015. márc. 16. 19:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Értem. Nekem mondjuk az teljesen jó, ha otthonról tudok dolgozni, csak fizessen is ki, inkább ettől tartok, hogy dolgozom aztán nem fog fizetni:((Most is tartozik még.
2015. márc. 17. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!