Gyet melletti munkavégzés? Hogy is van ez pontosan?
Tehát adott, hogy Gyet-en vagyok még 4 évig (jó legalábbis szeretnék:-)
mellette van egy heti 24 órás részmunkaidős állásom
és itt jön a csavar...
lenne egy lehetőségem piacon árulni szombaton délelőttönként kb 7:00-13:00-ig
de valamilyen vállakózói formában csak
az a kérdés, hogy vajon ez a három együtt mehet e ?
és h mellékállású vállakózói formában lehet e ?
sajna eddig 3 könyvelő húzogatta a vállát mert nem tudták ...
vagy ötlet h hol tudok érdeklődni ez ügyben ?
esetleg volt e valaki így és van e tapasztalat a ?
Szerintem a vállalkozás nem gond, mert az nem helyhez-időhöz kötött.
De én a részmunkaidődön csodálkozom, mert gyet mellett 4 órában lehet dolgozni, azaz heti 20 órát...
igen heti 24 órát simán dolgozhatok :-)
de nem ez volt a kérdés hanem h ezek mellé hivatalosan hogyan tudnám megoldani a piacon való árusítást?
LEhetsz egyéni vállalkozó, de csak főállású, mert a heti munkaidőd nem éri el a 36 órát. Járulékot a tényleges jövedelmed alapján kell fizetned, szóval nincs minimum járulékfizetési kötelezettséged, ami jó.
DE: egyéni vállalkozónak nincs munkaideje, tehát nem tudod igazolni a max 30 órát. Kikerülhető lenne a 30 óra, ha olyan tevékenységed lenne, ami otthon végezhető, de ez sem áll fenn. Szóval kb sehogy sem tudod megoldani.
köszi szépen
és akkor sajnos kuka a dolog :-(
ne kukázd az ötletet még, agyalok.
Esetleg a férjednek nincs 36 órát meghaladó jogviszonya? MErt akkor ő lehet mellékfogl vállalkozó, alkalmazhat téged heti 6 órában. Vagy anyukád, testvéred, akárki, akivel bíztok egymásban?
egyedül nevelek 3 gyereket
sajnos nincsen olyan akivel ezt meg lehetne oldani
az a baj h ha kiesik a gyet (25e) azt nem tudja pótolni a piacozás
havi 4 v.5 szombat délelőtt nem hozz havi 50e tisztán be
és ennyi minimum kellene
Mit árulnál?
Mert ha pl sk készített cuccokat, akkor a főtevékenység lehet pl a gyöngyfűzés vagy amit éppen készítesz, ez otthon korlátlanul végezhető, és ha nagyon kekecek, tudod igazolni, hogy 6 órát van nyitva a piac szombaton, tehát a nem otthoni, árusítás részével még benne vagy a 30 órás keretben.
igen a piac 7-13 van nyitva
és lekvárt szörpöt mézet
de ezek nem az én termékeim - más készíti
azért lenne jó mert 2 éve (alkalmi munkavállalóival) árulom ott ezeket - a készítőknek - tehát ismernek a vevők, ismerik a termékeket
a készítők át akarják adni a piacon a helyet
és ha más veszi át akkor elesek attól a pénztől amint így kaptam
ezért szeretném én átvenni
és ebben még segítenének is a készítők
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!