Mi számít bele a biztosított napokba? Egy kicsit belekeveredtem ebbe a családi adókedvezmény, Tgyás, Gyed, Gyes témába.
Szóval van egy 2 éves kisfiam. Az ő születése előtt dolgoztam 5 hónapot, most pedig szeptember elseje óta ismét elkezdtem dolgozni. Mi számít bele a biztosított napokba?
Jelenleg 14 hetes terhes vagyok, ha minden jól megy szeptemberben megszületik a pici.
Ilyenkor már valóban jogosult vagyok a két gyermek utáni adókedvezményre? Ehhez az orvostól kell vmiféle igazolás, vagy elegendő például a kiskönyv?
És mikor jár a Tgyás?
Szeptemberben még jár a gyes a nagyfiamra (januárban tölti be a hármat), viszont a picire jár a gyed... ilyenkor mi van? :)
Ha a szülést megelőző 2 évben meglesz a 365 biztosított napod, akkor jár csed (tgyás) és gyed. Vagyis 2013 szept-2015 szept. között kell lenni. Gondolom meglesz.
Igen, már a magzatra is igényelheted az adókedvezményt, mindenképp kell orvosi igazolás.
Tgyást legkorábban szülés előtt 28 nappal igényelheted.
Az első gyermeked születése előtti 5 hónapból az számít bele, ami benne lesz a szülést megelőző 2 évben. Vagyis 2013 szeptembere után ha dolgoztál, az beleszámít.
A mostani munkahelyeden töltött idő természetesen beleszámít. Fontos, hogy szüléskor v. tgyás igényléskor is legyen munkahelyed, akkor jár tgyás és gyed.
ezért válaszolhattam, hogy lepontozzanak...
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!