Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyedről táppénz! Mi a menete?

Gyedről táppénz! Mi a menete?

Figyelt kérdés
2015novemberig gyeden vagyok,jönn a pici megtehetem azt,hogy kiveszem a szabikat és táppénz??? Mi a menete? Voltam a cégnél és aazt mondták,hogy elutasíthatják a kérelmem a szabi kivétele miatt! Hogy adhatják ki a szabit ha szólok,hogy terhes vagyok?? Segítségetek kérem mert annyira magad nekem,pedig nem vagyok hülye az ilyen dolgokhoz de ez meg fog!!!tényleg elutasítja a cég a szabi utáni kérelmem??? Félek,hogy kirúgnak!!! Ha megvárom a 12.hetet az nem baj táppénz szempontjából???nem merek addig neki indulni!!!
2015. febr. 8. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Gyed és a táppénz együtt, illetve gyes és táppénz együtt nem megy. Nekem legalábbis azt az infót adták. Én úgy csináltam, hogy mondtam és táppénzen vagyok. Nem mentem egy percre sem visszadolgozni. Habár tény és való, hogy nem tudom, hogyan változott januártól. Érdemes az OEP-et felhívni, adnak információt. Én veszélyeztetett vagyok, állítólag az más, mint a rendes táppénz. Ilyenkor egyáltalán nincs kötelezettsége a munkáltatónak az első 15 napot fizetni.

2015. febr. 9. 11:55
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Szia!

Annyit kell írni, hogy mondjuk mai nappal írod (én a benyújtásnál is megvártam a 12. hetet, vagyis utána írtam meg és ahhoz képest kértem 30 nappal később) akkor írod

Cég neve, címe

Tárgy: Kérelem fizetés nélküli szabadság megszüntetésére

KÉRELEM

Alulírott ......(született: ......., Sz.ig.sz: .....; lakcím: .......) a Munka Törvénykönyve 128. § alapján ....... napján született ....... nevű gyermekem otthoni gondozása céljából ...... napjától igénybe vett fizetés nélküli szabadságomat kérem ...... napjától megszüntetni, illetve kérelmezem ezen ( ...... ) naptól felhalmozott szabadságom kiadásának megkezdését.

dátum.

Tisztelettel:

Ennyi. Ezt nem tagadhatja meg a mtv-e nem engedi. A munkáltató ezt a döntésedet csak elfogadhatja, nem utasíthatja vissza.

Ezzel egyidejűleg (vagy bele is írhatod) bejelented szintén írásban, hogy terhes vagy így nincs ok az elbocsátásra sem.

2015. febr. 9. 11:56
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
Ha vka megszakítja a fizu nélküli szabiját és legalább 1 nap szabit kivesz, akkor azzal visszakerül állományba, és utána mehet tp-re, így jár együtt a gyed/gyes+tp. Te írtad, hogy te nem szakítottad meg a fizu nélküli szabidat, így nem jár együtt. Ez a "gyed extra" ami 2014. január 1-től van.
2015. febr. 9. 11:59
 14/21 A kérdező kommentje:
És a gyed folyósítását újra kell kérni vagy az nem szűnik meg a fizu nélküli szabim megszakításakor??
2015. febr. 9. 12:08
 15/21 anonim ***** válasza:
A gyed nem szűnik meg. Max némelyik munkáltató kéri, hogy töltsd ki a továbbfolyósítási nyomtatványt (nálam nem kérték, kifizetőhely a cég egyébként)
2015. febr. 9. 12:11
 16/21 A kérdező kommentje:
Írásban jelentsem be ,hogy terhes vagyok? hogy tegyem!!Tudom írtad,hogy akár egyidejüleg a másik kérelemmel,de mégis hogy? Nem érthetetlen vagyok,csak szeretnék ugy bemenni,hogy már mindennel teljesen tisztában vagyok!!:-)
2015. febr. 9. 13:25
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak annyit írtam bele, hogy "ezúton is szeretném tudatni veled (mi tegező viszonyban vagyunk), hogy újra kismama vagyok, és x hónap y napra vagyok kiírva" és akkor utána tértem rá arra, hogy mit is szeretnék (megszüntetni a szabit, majd valószínűleg tp stb.)

2015. febr. 9. 14:18
 18/21 A kérdező kommentje:
Azt nem értem,hogy ezzel sem tehet semmit,hogy kérem a szabijaim,ugye mintha visszamennék dolgozni de egy úttal közlöm vele,hogy babát várok ezért csak tp-re fogok menni a gyed extra miatt!! Mind ezt egy levélben ugye!
2015. febr. 9. 14:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok tegező viszonyban a HR vezető asszonnyal ezért kérdezem :-)
2015. febr. 9. 14:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Akkor írod hogy önnel és kész.
2015. febr. 9. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!