Gyedről táppénz! Mi a menete?
3-as vagyok.
Gyed és a táppénz együtt, illetve gyes és táppénz együtt nem megy. Nekem legalábbis azt az infót adták. Én úgy csináltam, hogy mondtam és táppénzen vagyok. Nem mentem egy percre sem visszadolgozni. Habár tény és való, hogy nem tudom, hogyan változott januártól. Érdemes az OEP-et felhívni, adnak információt. Én veszélyeztetett vagyok, állítólag az más, mint a rendes táppénz. Ilyenkor egyáltalán nincs kötelezettsége a munkáltatónak az első 15 napot fizetni.
Szia!
Annyit kell írni, hogy mondjuk mai nappal írod (én a benyújtásnál is megvártam a 12. hetet, vagyis utána írtam meg és ahhoz képest kértem 30 nappal később) akkor írod
Cég neve, címe
Tárgy: Kérelem fizetés nélküli szabadság megszüntetésére
KÉRELEM
Alulírott ......(született: ......., Sz.ig.sz: .....; lakcím: .......) a Munka Törvénykönyve 128. § alapján ....... napján született ....... nevű gyermekem otthoni gondozása céljából ...... napjától igénybe vett fizetés nélküli szabadságomat kérem ...... napjától megszüntetni, illetve kérelmezem ezen ( ...... ) naptól felhalmozott szabadságom kiadásának megkezdését.
dátum.
Tisztelettel:
Ennyi. Ezt nem tagadhatja meg a mtv-e nem engedi. A munkáltató ezt a döntésedet csak elfogadhatja, nem utasíthatja vissza.
Ezzel egyidejűleg (vagy bele is írhatod) bejelented szintén írásban, hogy terhes vagy így nincs ok az elbocsátásra sem.
Szia!
Én csak annyit írtam bele, hogy "ezúton is szeretném tudatni veled (mi tegező viszonyban vagyunk), hogy újra kismama vagyok, és x hónap y napra vagyok kiírva" és akkor utána tértem rá arra, hogy mit is szeretnék (megszüntetni a szabit, majd valószínűleg tp stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!