Milyen ellatast kaphatnek?

Figyelt kérdés

Egy evig havi husz oras munkam volt, majd kulturalis kozmunka 3 honapig, most kozalkalmazott vagyok, szeptembertol.

A mostani berem br. 165 ezer.

Ha teherbe esnek az elkovetkezo honapokban, (julius 20-ig van hatarozott ideju szerzodesem), megtehetem, h elotte tappenzre megyek, a szulesig? A felgyult szabikat mikor kerhetem, h fizessek ki?

2015. jan. 29. 08:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy ha teherbe esel, attól még lejár a szerződésed június 20-án? Ha nem vagy a szülés napján biztosított, semmit se kapsz.
2015. jan. 29. 09:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az első válaszolónak. Táppénzt csak addig kapsz amíg a szerződésed szól, és mivel a szülés napján már nem lesz meg a munkaviszonyod, így nem leszel jogosult csedre és gyedre, csak a gyesre.
2015. jan. 29. 09:18
 3/14 A kérdező kommentje:
Tehat rosszul gondolom, hogy annyi tappenz jar, amennyit az adott munkahelyen dolgoztam? Ez volt a passziv tappenz, amit eltoroltek?
2015. jan. 29. 09:27
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen rosszul gondolod, az hogy addig lehetsz tp amennyit előtte dolgoztál (max 1 év) csak addig él míg van munkaviszonyod. Ha lejár a szerződésed és nem hosszabbítanak azzal a nappal a tp is megszűnik, mert igen már nincs passzív tp, eltörölték.
2015. jan. 29. 09:45
 5/14 A kérdező kommentje:
Koszonom, ez szomoru dolog, igy sosem lesz gyerekem :(
2015. jan. 29. 09:47
 6/14 anonim ***** válasza:

Passzív táppénz nincs. Addig lehetsz táppénzen, amíg van munkaviszonyod. Ha a szerződés lejár, a táppénznek is vége. Esetleg álláskeresési segélyről tudsz menni csedre és gyedre.

Igaz, annyit lehetsz táppénzen, ahány napot dolgoztál, max. 1 évet egyszerre, de csak élő munkaviszony alatt.

2015. jan. 29. 09:49
 7/14 anonim ***** válasza:
Passzív táppénz korábban sem annyi volt, mint amennyit az adott helyen dolgoztál, hanem max. 90 nap, amit később 30-ra csökkentettek.
2015. jan. 29. 09:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, h idot szakitottak arra, h valaszoljanak.
2015. jan. 29. 10:04
 9/14 anonim ***** válasza:

"Sosem lesz így gyerekem"

Miért állsz így hozzá? Dolgozz le másfél évet előtte és nyugodtan tudsz utána babázni ha kapsz rendes csedet meg gyedet. Még most kezdtél csak el dolgozni. Ja és próbálj meg határozatlan idős munkát keresni adfig is. Itt nincs esély hogy júliusban határozatlan idős szerződésre átkerülj? Ha nincs legalább ha meghosszabbítják is jobb lenne, addigra lenne értékelő ledolgozott időd is...

2015. jan. 29. 10:55
 10/14 A kérdező kommentje:

Miert igy allok hozza? Pedagoguskent nagyjabol nulla eselyem van hatarozatlan ideju szerzodesre, es nem most kezdtem dolgozni, ezt nem tudom, h honnan vetted.

Van mar gyerekunk, vele is gyeden voltam anno, de azota minden megvaltozott, lediplomaztam, h jobb eletunk legyen, semmivel sem konnyebb.

2015. jan. 29. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!