Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jövőhónapban lejár a gyesem,...

Jövőhónapban lejár a gyesem, a kislányom 3 éves lessz, viszont kiderült, hogy terhesvagyok, igényelhet-e a férjem gyedet, gyest stb, mivel ő be van jelentve 4 órába és dolgozhat-e tovabb?

Figyelt kérdés

2015. jan. 28. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

4 órában??? nem, nem is dolgozhatna, de teljesen mindegy, a gyes alanyi jogon jár, így te is igényelheted. a férjednek járna gyed a kicsi 1 éves kora után, de mivel 4 órában van bejelentve, a gyes összege magasabb mint a fizetés után járó gyed.

butaság lenne, ő kapja a fizut, te a gyest, így a legjobb nektek

2015. jan. 28. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Első, az én férjem 4 órában többet keres, mint más nyolc órában, szóval ezt ne írd le infók nélkül, hogy a gyes több, mert egyáltalán nem biztos.

Kérdező, mehet gyedre a párod, de nem dolgozhat, csak a gyerek egy évs kora után. Te csak gyesre voltál jogosult az első gyerekkel?

2015. jan. 28. 13:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Elég kevés az infód. Neked van munkahelyed most?

A férjed max a tgyás (csed) lejárta után tudná igényelni a gyedet, de nem hiszem, hogy 4 órás bérnél ez megérné (bár nem tudom mit dolgozik és mennyi a fizetése). Viszont a gyerkőc 1 éves koráig vagy gyeden lenne vagy dolgozna és akkor te igényelhetnél ellátást.

2015. jan. 28. 13:34
 4/7 anonim ***** válasza:
első vagyok. második, igazad van, de nekem a szövegkörnyezetből az jött le, hogy apa többet dolgozik, csak a munkáltató "spórolás" miatt jelentette be 4 órába, tehát a min. bérre. de igazad van, ez nem derült ki, csak én gondoltam. viszont ha így van akkor tényleg kevesebbre jön ki a gyed.
2015. jan. 28. 15:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, a fèrjem 4 órában van bejelentve de nem annyit keres... ès nem is 4 órát dolgozik. Èn viszont nem dolgozom, az első gyermekem fogantatása előtt felmondtam 2 hónappal.
2015. jan. 28. 19:27
 6/7 Tündi0212 ***** válasza:
Üdv! Érdeklödni szeretnék hogy gyesen vagyok szeptemberig merz akkor tölti kislanyom a 3 évet ! Juniusban születik a 2 dik babánk az lenne a kérdés hogy férjem a baba születese utan egyböl mehet ö gyedre mert neki bejelentett munkahelye van ?
2015. jan. 31. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves Tündi, nem mehet, csaj a szülési szabadság letelte után mehet az apa gyedre.
2015. jan. 31. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!