Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED igénylő kitöltés 8....

Lazare kérdése:

GYED igénylő kitöltés 8. pontjában (nyilatkozat) hogyan lehet kiszámolni az igénybe venni kívánt családi adókedvezmény összegét? Illetve 3 gyerek után mikor érdemes csak az egyik szülőnek mind a 3 gyerek után igénybe venni a családi kedvezményt?

Figyelt kérdés

Tehát akkor 3 gyerek esetén hogyan kell a következőket kitölteni?

Eltartott gyermek(ek) száma: 3

A kedvezményt __ gyermek (magzat) után kérem.

A kedvezményezett eltartott gyermek(ek) száma: __

Az igénybe venni kívánt családi kedvezmény összege: ___ Ft

2015. jan. 27. 15:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os, a kedvezményt járulékokból is igénybe lehet venni, tehát elég a 300 ezres bruttó jövedelem.

Gyedből nem is veszem igénybe mind a 33 ezret, de így megkapom a bruttó gyedem, ha a 33 ezernek egy része el is veszik. Mivel az adó mellett a nyugdíjat is visszakapom.

Párom sem tudja mind a 66 ezret visszakapni, nála is veszik el egy bizonyos rész, de így is megkapja 2 ezer Ft híján a bruttóját. Ennyi a lényeg. Mind a 99 ezert nem haszáljuk ki, de nagy részét igen. Páromnak feleleges lenne mind a 3 gyerek után kérnie, mert akkor is annyit kapna, mint ha csak 2 gyerek után kérné. Így 1 gyerek után én kérem, mert így én is bruttót kapok. Így kb.70-80 ezerrel több a bevételünk. Még egyszer sem számoltam ki pontosan mennyivel több.

2015. jan. 28. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!