GYED Extra így lehet?
Figyelt kérdés
Párom venné igénybe a GYED extrát a pici 1 éves kora után, mivel jobb fizetéssel rendelkezik, mint én. De ha csak az egy éves kora után kérjük, akkor ha jól tudom van 2 vagy 3 hónap várakozási idő. Ha a szülinap előtt mondjuk egy-két héttel apa kivesz fizetett nélküli szabadságot és még akkor átkerül rá a gyed úgy "kikerülhető" ez a szünet?2015. jan. 21. 14:14
1/3 anonim válasza:
Nyilván nem, mert akkor mindenki így csinálná.
2/3 anonim válasza:
Első a kérdező jól tudja. Ha a kicsi első szülinapja előtt pár nappal a férjed/ párod kér pár nap fizetés nélküli szabit, ekkortól már mehet a gyed igénylése részére. Majd az első szülinapja után megszűnteti a fizu nélküli szabiját és ugyanúgy dolgozik mellette mint addig. És igen így nem lesz a 60 nap választási idő.
3/3 anonim válasza:
Mármint a Gyedre gondolsz? Mert a gyed extra az több ntézkedés köznyelvi neve.Szerintem egyébként érdemes lenne megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!