Babát szeretnénk párommal. Ehhez ugye 1 év munkaviszony kell hogy kapjak gyest? De azzal nem vagyok tisztában, hogy a mostani munkahelyemen kell eltöltenem 1évet vagy összességében nézik hogy dolgoztam már annyit az elözö és mostani munkahelyemen.
Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 09:57
1/6 anonim válasza:
Gyest mindenképpen kapsz.
Gyedet pedig akkor, ha az elmúlt két évben meg van a 365 nap biztosított napod.
2/6 anonim válasza:
Gyest tényleg mindenképpen kapsz, de az csak 28500 Ft.Viszont ha dolgoztál 2 éven belül kell meglenni a 365 napnak.Én nem egy munkahelyen dolgoztam, hanem 3 munkahelyem volt, de összeadódott így kaptam gyedet.
3/6 A kérdező kommentje:
És a 2 éven belüli 365 napnak folyamatosnak kell lennie vagy az nem baj hogy volt közbe megszakitás asszem másfél hónap munkanélküli...
2015. jan. 13. 07:40
4/6 anonim válasza:
Nem baj, összeadva kell a 365 nap.
5/6 anonim válasza:
Nem kel folyamatosnak lennie. Viszont érdemes úgy kalkulálni, hogy ahhoz, hogy maximális ideig kapd a gyedet (a gyerek 2 éves koráig), ahhoz nem elég az 1 év,bő 1,5 éves munkaviszony kell szülést megelőző 2 évből.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. jan. 15. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!