Kapni fogok gyedet?

Figyelt kérdés
2012-től dolgozom a munkahelyemem folyamatosan. A szerződésem évenként hosszabbítják,jelenleg 2015.jun.30ig él. Terhes vagyok, 2015 augusztusban szülök majd. Ha megtudják hogy terhes vagyok, nyilván nem fognak hosszabbítani, így tgyást nem fogok kapni. De gyedet Ugye fogok? Én úgy tervezem, hogy július 1jén bemegyek munkanélküli segélyért, így biztosított leszek amikor szülök. Ez így jó?
2015. jan. 7. 10:03
 1/3 anonim ***** válasza:
tgys is jár, ha álláskeresésire mész.
2015. jan. 7. 10:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem hosszabbítják meg a szerződésed, akkor menj álláskeresési támogatásra és jár tgyás és gyed is. Én javaslom, hogy a tgyást majd 28 nappal korábban kezd meg. Így nem használsz fel annyi napot az álláskeresési támogatásból. Gyedet is úgy kell majd igényelned, hogy legalább 1 napra vissza kell menj álláskersésire a tgyás lejárta után és így tudsz majd gyedet igényelni.
2015. jan. 7. 10:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Én előbb szültem pár hónappal mielőtt lejárt volna a határozott idejű munkaviszonyom, így én passzív Gyeden voltam. Nem hosszabbították meg a m.viszonyom, viszont kaptam tgyást! Tudjàk màr a munkahelyeden? Beszélj egy bérszámfejtővel, ő biztos tud tanácsot adni, hogy ezesetben mi a legkedvezőbb megoldás.
2015. jan. 7. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!