Gyednél a jogosultság kezdő napja melyik, a szülés vagy a megigénylés ideje?
Figyelt kérdés
Azaz honnan kell visszaszámolni a számításnál a bérezett napokat?2015. jan. 6. 21:01
1/5 anonim válasza:
A szülés.Azt kell beírni,amikor megszületett a gyermeked.
Onnastól vagy jogosult GYED-re.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem a tgyás lejárta után amikor igênyelni tudom?
2015. jan. 6. 21:27
3/5 anonim válasza:
De igen. A Gyed csak a tgyás után igényelhető, és a jogosultság kezdő napja is a tgyás utáni első nap.
4/5 anonim válasza:
Jajj,bocsánat,én értelmeztem félre.
A TGYÁS után igényelheted a GYED-et.Én TGYÁS utáni első napot írtam.
Pl:ha 2015.január 15.-ig jár a TGYÁS,akkor a GYED igénylőre 2015. január 16.-át írtam,hogy onnastól igénylem.
1-es voltam
5/5 anonim válasza:
Teljesen mindg mindegy, mert az új jogszabály szerint, ha az igénylés napja a jogosultság kezdő napja, akkor is a szülés előtti naptól számolnák, hiszen a tgyás ideje nem számítódik bele a 180 napba, tehát mindenképp a tgyás kezdete előtti naptól visszafele nézik meg, mivel az igénylést megelőző év első napjáig mehetnek vissza megnézni, hogy van-e 180 bérezett nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!