Gyed 2015 kérdés. Ezt mit jelent? Gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel.
...akkor a gyermekgondozási díj alapját ezen 180 napi jövedelem figyelembe vételével kell megállapítani, ha a biztosítási idő folyamatos.
Ennek mi az értelme, kiket érint? Ha én augusztusban szülök változtat valamin ha júliusig végig dolgozom?
Kérlek valaki magyarázza el nekem, mert ezt teljesen értelmetlen nekem, nem értem mi az értelme, miért lett ez így és mit jelent...
Így értelmetlen. Nem hagytál ki valamit?
Mert a "3. hónaptól visszafele rendelkezik e 180 napi jövedelemmel". de meddig visszafele? 10 évig?
Meg az is érdekes, hogy gyed előtt 5,5 hónapig tgyáson vagy, akkor biztosan nem rendelkezel jövedelemmel.
Megvan.
Igen, számít. Mert az a lényeg, hogy a legutolsó munkahelyeden kell meglennie a 180 bérezett napnak. Ez lesz a gyed alapja. Nem számítanak az esetleges előző munkahelyek az összeg számításánál.
Első válaszolók vagyok.
Azt nem értem én sem, hogy akkor mi van a tgyással? Mert ha agusztusban szül a kérdező, akkor kb januártól jogosult a gyedre (ekkortól is igényli), akkor októbertől visszafelé számítják a 180 napot, vagy honnan?
Érdekesen fogalmazták meg a szabályt, de megértem, miért csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!