OEP-nek mennyi időn kell belül cselekednie a fellebbezésre?
Figyelt kérdés
Gyedet igényeltem 2014 június első napjától. Mivel a gyermekem születése előtti időben külföldön dolgoztam 2 évig, így az ottani biztosított időm igazolása nagyon fontos ahhoz, hogy kapjam a GYED-et. Az OEP azt mondta, hogy ezt az E104 nyomtatvánnyal tehetem meg. Ezt sajnos innen Magyarországról én nem tudom beszerezni, azt mondták semmi baj, majd ők lekérik az Angoloktól. Eltelt 2 hónap, de nem sikerült lekérniük (az ügyintéző nem tudta megmondania, hogy miért nem), így a GYED-emet elutasították. Erre november végén fellebbeztem. De még mindig semmi.. Van valami idő intervallum, amin belül nekik muszáj intézkedniük? Gyakorlatilag 7 hónapja húzódik az ügyem. Feltudnám esetleg én is gyorsítani az ügyintézést valahogy? Rossz ez a tétlen várakozás.2015. jan. 3. 21:28
11/13 A kérdező kommentje:
6 hónapos terhes koromig kint dolgoztam, és onnan mentem gyesre. Ekkor költöztem haza. Itthon szültem. Itthonra utaltak kintről 9 havi "gyest" (kint annyi jár, és kész). Amikor az lejárt, felmondtam a kinti mhelyemen, és másnap bejelentkeztem itthon munkanélkülire, pont azért, hogy megtartsam a folyamtosságot. Természetesen amig kaptam a kinti gyest, addig itthon nem igényeltem semmit. Sem tgyást, sem gyedet, sem gyest, semmit. Mivel megszünt a kinti munkaviszonyom, és itthon ültem egy 7 hónapos babával, muszáj volt valami bevételhez jutnom.. De sajnos nem sikerült. Most október óta már gyes-t kapok 25e Ft-t. Azt mondták, hogy amikor majd visszamenőleg júniusig elutalják nekem a GYED-et, akkor annak összegéből majd levonják az addig kiutalt GYES összegét... De ezekszerint erre nem fog sor kerülni. Maradt a havi 25Ft. Illetve fogtam egy éves babámat, és bölcsödébe adtam, én meg decemberben visszaálltam dolgozni... Mert hát hiába igérték a gyest, az ígéretért nem adnak a boltban kenyeret...
2015. jan. 4. 21:46
12/13 anonim válasza:
Megint második vagyok. Igen, pont ezért kérdeztem, hogy igénybe tudtad -e venni a maternityt, ezek szerint igen. Sajnos ez van, ez a maximum, amit a helyzetből ki lehet hozni. Először a kinti maternityt megkapni, majd Magyarországon a maradék időre a gyest + családit. Biztos vagyok benne, hogy nem a megfelelő tájékoztatást kaptad, ezért is írtam mindjárt az elején azt, hogy minden ilyen esetben a nemzetközi kapcsolatok osztályához kell fordulni. Amúgy a rendszer pont azért működik így, hogy ne lehessen egy biztosítási jogviszonnyal 2 helyről gyedet kapni, mégha nem is egyszerre akartad a kettőt.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged!
2015. jan. 4. 23:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!