34 hetes kismama vagyok és 2014. dec.18-tól van munkaviszonyom. Igényelhetem majd a TGYÁS-t és a GYED-et?
Előtte volt 9 év munkavisonyom,ami megszűnt 2013.dec.31-én,majd 2014 ápr.2-ig voltam álláskeresésin.Azóta mostanáig szoc.kaptam,ami 22800 ft.lett.Ha a 365 napot nézem,akkor abba beleesek még?Úgy tudom igen,mert az álláskeresési is biztosított napoknak számít.A mostani főnököm adminisztrátori munkára vett fel,a munkaügyről kért ki,mind ezt neten intézte a könyvelője.Elvileg elküldte a munkaszerződésemet is a munkaügyre.Dec.19-ével írtak nekem egy levelet a munkaügytől,hogy kiközvetítenének dolgozni postára ügyfélszolgálati ügyintézőnek.Szóltam a főnöknek,hogy akkor most hogy is vagyok,hol is vagyok bejelentve?Azt mondta,nyugi,elküldeti még egyszer a munkaszerződést,lehet,hogy még akkorra nem dolgozták fel.
Mit csináljak,hogy kapjam majd a TGYÁS-t?Hogy tudom kideríteni hogy tényleg bevagyok-e nála jelentve.mert ha nem,akkor elvállalom a postai munkát,hogy szüléskor biztosítva legyek.
Az OEP fogja elbírálni ,megadni a TGYÁS-t és a GYED-et?
egy ellenőrzés valóban nagyon valószínű, ezt azért kivizsgálják, hisz miért jó a munkáltatónak ez?
és nyilván az ellenőrzéstől függ majd :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!