Nem értem a gyest gyedet. Stb. Valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
Kicsit visszafele megyek. A lényeg az ,hogy 2015. 07. 05-re vagyok kiírva. 2015. 02. 28-án lejár a munkaszerződésem (közmunka)nem hiszem, hogy meghosszabbítanak, 2014. 10. 06-tól vagyok itt. Előtte 2013. 10. 14-től, 2014. 09. 17-ig keresetpótlós juttatásos tanfolyamon vettem részt (munkaviszonynak minősül, már utána jártam. Úgy így meg van a két éven belüli 360 napos biztosított időm. De van még nekem fen maradó 5 üres hónapom, ami nem tudom, hogy befolyásolja gyes, gyed igényléseket. Három hó álláskeresőire is eltudnék menni, ha lesz még akkor,de ugye ez nem biztos. És úgye hiába bogarászok fent a neten, ahogy megnyugodnék, hogy van megoldás egy másik oldalon megint nem értem mit ír és úgy értelmezem, elesek mindentől.2014. dec. 9. 09:36
1/3 anonim 

válasza:

A gyes ugye mindenképpen jár, a gyed és a tgyás függ biztosítási viszonytól.
Ha a tanfolyam biztosítási viszonynak minősül, akkor annyi a dolgot, hogy a szülés napján biztosított legyél (munkanélkülit időzítsd úgy), ha viszont nem fogadják el mégsem, akkor sajnos csak a gyes jár.
2/3 anonim 

válasza:

Gyes járni fog. Gyed nem mivel abban a pillatnaban mikor szülsz nem leszel biztosított.
3/3 A kérdező kommentje:
értem. köszike.
2014. dec. 9. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!