Anett1990 kérdése:
Gyed mellé kaphatom a táppénzt?
Figyelt kérdés
17 hónapos a kislányom, vele még meg nem született táppénzen (veszélyeztetett) voltam. Most 5 hetes vagyok a kistesóval. Az lenne a kérdésem,hogy a gyed mellett elmehetek-e táppénzre. Milyen juttatások járnak majd? Előre is köszönöm a válaszokat!2014. dec. 4. 14:11
1/2 anonim válasza:
Igen, de úgy tudom ahhoz ki kell venni a felhalmozott szabikat, vagy legalább pár napot és utna lehet táppénzre menni gyed mellett.
Mikor megszülsz, a kicsire kapod a tgyást, a nagyra pedig a gyest egyszerre, majd kicsire gyed, nagyra gyes, ha addig nem tölti be a 3. évét.
2/2 anonim válasza:
Nekem nem kellett kivenni egy nap szabit sem, amikor kértem, visszavettek állományba. A kisfiam 20 hós, a hugi 32 hetes pocaklakó, kapom a táppénzt, a fiam után pedig a gyedet. Ha a fiam betölti a 2 évet, utána már csak gyest fogok kapni, a pici születésétől pedig 168 napig tgys-t, utána gyedet. Plusz jár az egyszeri anyasági támogatás a pici után. Ja, és a családi adókedvezmény és a családi pótlék már két gyerkőc után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!