Táppénz és a szabadság kapcsolata hogy kéne?
Új jogszabály, hogy 30 napon túli táppénz feletti napokra nem járnak már szabadságnapok. Ha viszont a 30 táppénzes napot 1 nap szabadságnappal megszakítanánk, akkor mint egy kiskapu, járna. Ezt a kiskaput érdemes használni, nem "haragszik" meg a hivatal érte?
Nálam az van, hogy 1 nap szabit már előre kivettem, és ha nem kapok decemberre szabadságnapokat, akkor jogosulatlanul vettem ki azt az 1 nap szabit - amit a munkáltató nem követelhet ugyan vissza. De ez olyan faramuci helyzet.
az oepnek semmi köze a szabihoz.
És az évi tp összeadódik, ha hatszor vagy öt napot, utána pont úgy nem jár szabi a tp időtartamára.
úgy szól a tv, hogy naptári évenként 30 napot meghaladó tp után már nem minősül a tp munkában töltött időnek, ezért szabira nem jogosít.
Naptári évenként. Nem feltétel az összefüggő 30 nap, ezért megszakítani értelmetlen.
Nekem a bérszámfejtő azt mondta, hogy egybefüggő táppénznél lép életbe az új szabály, ezért szakítsam meg egy nappal, amit szabadságnapnak írna be, majd újrakezdődne a táppénz.
Így a 30 táppénzes napon túli napokra is járna nekem a szabi, különben elvesznének.
A neten most tényleg azt olvasom, hogy egy évben összeszámolódnak a táppénzes napok számai, de tegnap egyértelműnek találtam, persze nem találom azt az írást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!