Segítséget kérnék szabadság kiszámolásában, ha most munkába állnék, mennyi szabadság járna kb?
Közalkalmazott vagyok, évi 21+20 nap szabadság jár.
Kislányom 2010. okt.30-án született, előtte már szept. 1-től táppénzen voltam, a nyári szünetben meg szabadságon.
Kaptam a TGYS-t majd a GYED-et, és 2012. okt. 30-tól a gyest. A gyes-t megszakítva 2013.július 2-án született második gyermekem, innentől kezdve megint Tgys majd gyed, jelenleg is gyed-en vagyok.
Ha januártól visszamennék dolgozni, mennyi szabadság járna nekem?
Óvónőként ez kifogott rajtam, ha valaki tudna segíteni, nagyon-nagyon szépen megköszönném!
Fontos, hogy tervezzem a bölcsibe szokatást a kicsivel, addig a munkahelyemen sem akarok szólni, amíg nemtudok biztosat.
Szia!
Pontos számot nem fogunk tudni írni neked, mert azt, hogy 2010-ről mennyi szabid maradt csak Te tudod.
A Tgyás időszakára a teljes szabi jár, míg a Gyed-nél a nagy után 1 évet számolhatsz, a kicsi után félévet. 2012. óta pedig mindkét szülő jogosult a gyerekek után járó pótszabira.
Így Tgyás után kb 42 nap + Gyed kb 62 nap + gyerek pótszabi 6 nap (ha 2010-ben és 2011-ben apa vette igénybe) = kb 110 nap
Nekem 2010. decemberében és 2012. augusztusában születtek a gyerkőcök 30 nap szabim van egy évban, erre kaptam 82 napot.
Pontosan a munkáltatód tudja megmondani.
Köszönöm szépen. Ezzel már nekem így jó nagyjából kalkulálni, mikor szokassam a kicsit bölcsibe a tényleges munkábaállásom előtt, így már merek szólni a munkahelyemen, hogy visszamennék hamarabb dolgozni, és majd akkor ők kiszámolják pontosan.
Még egyszer kösz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!