Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A házi orvos nem jól írta be...

A házi orvos nem jól írta be a táppénzes papíron a kódot?

Figyelt kérdés

1 hete vagyok táppénzen ugyanis kismama vagyok 21 hétbe.

Most láttam hogy 9-es kódot írta a házi orvos a táppénzes papírra. Utána olvastam hogy mit jelent a 9es kód és azt írják hogy veszélyeztetett terhesség esetén kell ezt a kódot beírni egyébként a 6-os. de tudomásom szerint nem vagyok veszélyeztettet terhes. Meg nem is mondtam a háziorvosnak. Meg amúgy is azt olvastam hogy csak a nőgyógyász által adott igazolás után adhatnak ki 9es kódot. Most akkor mi van? Van valami pénzbeli különbség a 2 kód között? Ebből lesz valami bajom nekem?

2014. nov. 17. 14:38
 1/4 anonim ***** válasza:
mindenkit ebbe a státuszba tesznek mindig mert így többet kap a kórház, az egészségügy.
2014. nov. 17. 14:39
 2/4 A kérdező kommentje:
De ebből nekem nem lesz több hasznom?
2014. nov. 17. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Milyen hasznod lenne?
2014. nov. 17. 14:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Terhes nőt csak 9-es kóddal lehet táppénzen tartani. Eleve, ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem is vehetne az orvos táppénzre. A terhességi táppénz 60%. Vagyis a 9-es kód azt jelenti, hogy te terhesen vagy táppénzen és nem veheted igénybe a 15 nap 70%-os betegszabit. Azért, mert ez a jogszabály, terhesek nem vehetik igénybe a betegszabadságot, ha amúgy még nem vették igénybe.

Hasznod nem lesz semmi. Mi lenne?

Egyébként az orvos még azzal is kockáztat, hogy egy egészséges terhességgel vett táppénzre, ha amúgy nincs ok a táppénzre. Baja max. az orvosnak lesz, ha kap táppénz ellenőrzést és kiderül, hogy te nagy vígan vagy, semmi bajod sem neked sem a babádnak. Ha a munkahelyed miatt vagy táppénzen, mert ártalmas lehet a terhességnek, az szintén veszélyeztetett terhesség kategória.

2014. nov. 17. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!