Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Az apa elmehet úgy gyedre,...

Az apa elmehet úgy gyedre, hogy még nem született meg a gyerek és házasok sem vagyunk?

Figyelt kérdés
Meg kell várnunk a gyerek születését? (Azt hallottam, hogy az anya elmehet gyedre amikor már terhes, nem kell a szülést megvárni.) Előre is köszönöm mindenkinek.

2014. nov. 14. 15:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Na közben le is írta a kérdező!
2014. nov. 14. 18:34
 12/21 A kérdező kommentje:
Inkább dolgozzon, mint a segélyen éljünk. Nektek sose tetszik semmi, az se ha valaki úgy szül, hogy a semmire, de az se ha munkával akarják eltartani. Normális körülményeket szeretnénk a gyerekünknek biztosítani, még az sem biztos, hogy eljön gyedre.. Lehet én, ha megtudom addig szerezni a napokat. De nem tudom meddig bírok majd még dolgozni. Amúgy a kérdés nem arra irányult, hogy a párom dolgozni fog vagy sem, hanem arra, hogy legkorábban mikor tud eljönni gyedre. Aki hasznos választ adott annak ment a zöld kéz. Köszönöm a segítséget.
2014. nov. 14. 20:13
 13/21 A kérdező kommentje:
Sőt szóba jött az is, hogy külföldre megyünk.. Mert itt lassan ellehetetlenítik a normális színvonalú életet.
2014. nov. 14. 20:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Szólt valaki egy rossz szót is? Egyébként a fekete munkával óvatosan. Nem biztos, hogy az a munkáltató, akitől a férjed eljon, szó nélkül fogja tűrni, ha a fülébe jut, tehet bejelentést.
2014. nov. 14. 20:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem rosszalásból mondtam h a párod feketén dolgozna hanem mert gondoltam h így számoltátok h jobban kijöttök. Én nem akartalak megbántani csak vki kérdezte h hogy lenne és arra írtam, de közben te is leírtad. Úgy csináljátok ahogy akarjátok nekem mindegy. Látom nagyon pipa lettél de tényleg nem akartam semmi rosszat, csak másh nem jött volna ki jobban ha a párod megy gyedre.
2014. nov. 14. 20:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor ez úgy van, hogy az apa a legkorábban akkor mehet gyedre, ha az anyának lejárt a tgyás vagy a tgyással megegyező idő után. Vagyis, az apa legkorábban a szülés után 168 nappal mehet el gyedre a te esetedben, mivel te nem tudsz tgyást igénybe venni. Addig te gyesen lehetsz.

Hivatalosan az apa gyed mellett, csak a gyerek 1 éves kora után dolgozhat és te is.

Viszont, ha neked van munkahelyed most és a szüléskor is lesz és pár nap hiányozna a 365 naphoz, akkor igényelhetsz az OEP-nél méltányossági tgyást és gyedet.

Ezt azoknak szokták megadni, akik alacsony anyagi helyzetben vannak és tényleg pár nap kellene a 365 naphoz. De, fontos, hogy legyen munkahelyed mikor szülsz.

[link]

2014. nov. 14. 20:53
 17/21 A kérdező kommentje:
Ma már felhúztak, ezért vettem kicsit magamra. Igen, tudom veszélyei vannak, ezért agyalunk állandóan, hogy gogy legyen. Miként oldjuk meg. Ilyen dolgokban kit vagy hova menjek? Védőnőt lehet a lehetőségekről kérdezni? Köszönöm a belinkelést, segítséget elolvasom.
2014. nov. 14. 21:05
 18/21 anonim ***** válasza:
OEP-nel tudnak segíteni. De ne csak egyet kerdezzetek meg, mert nekünk volt olyan OEP, ahol abszolút hulyeseget mondtak (azt mondták, hogy nem jöhet el a férjem a fiunkkal hét hónapos korában, később kiderült, hogy csak az ügyintéző fejében volt kavar).
2014. nov. 14. 21:09
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönök minden segítséget, akkor bemegyünk majd oda érdeklődni. Valamit majd kitalálunk :)
2014. nov. 14. 22:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Mióta dolgozol a mostani munkahelyeden, és előtte mennyit dolgoztál?

Mikorra vagy kiírva?

2014. nov. 15. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!