Közmunkásként jár a GYED?
Figyelt kérdés
elvileg 2015.jan.-tól leszek felvéve,de febr.elejére vagyok kiírva.Most szoc. segélyt kapok.A GYED-hez szükséges 365 biztosított napom 2 éven belül megvan, így meg lesza 15 hónap.Ez rendes munkahelyről.Elvileg a TGYÁS-t már igényelhetem jan.közepétől is ,ugye?2014. nov. 11. 15:21
11/12 anonim válasza:
9.-es: De dolgozhatsz, de csak akkor, ha a terhesség előtt is ott dolgoztál, vagyis folyamatos a munkaviszony. Sajnos, ha olyan peched van, hogy épp munkanélküliként leszel terhes akkor nem nagyon kereshetsz munkát, mert nincs az a főnök aki alkalmazna egy terhes nőt, aki nem emelhet, nem tud állni folyamatosan hosszú ideig, havonta 4-5 napot orvosnál tölt stb.stb. Viszont mivel nincs munkád terhesen nem jár semmi pénz és az ország is annyira örül annak, hogy növeled a népességet, hagy kapsz 25 ezer Ft havonta, plusz a családi pótlék. De ha volt munkád akkor megkapod majdnem a rendes fizetésed összegét. Nekem is van 1-2 kismama ismerősöm, van aki munkanélküli volt alig tud megélni, míg a másik havi 150 felett vitt haza és még a gyerek szülés után is annyit kap.
12/12 anonim válasza:
Azért szívesen megnézném, hogy hogyan fog dolgozni 8-9 hónaposan 8 órát egyhuzamban. Hogy fogja bírni az ülést, és rohangálást nagy hassal és vizesedő lábbakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!