Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Közmunkásként jár a GYED?

Közmunkásként jár a GYED?

Figyelt kérdés
elvileg 2015.jan.-tól leszek felvéve,de febr.elejére vagyok kiírva.Most szoc. segélyt kapok.A GYED-hez szükséges 365 biztosított napom 2 éven belül megvan, így meg lesza 15 hónap.Ez rendes munkahelyről.Elvileg a TGYÁS-t már igényelhetem jan.közepétől is ,ugye?
2014. nov. 11. 15:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

8-9 hónaposan vesznek fel dolgozni?

az érdekes..

2014. nov. 11. 15:30
 2/12 A kérdező kommentje:

igen

nincs ebben semmi érdekes szerintem,de nem ez volt a kérdésem.

Miért baj az,ha 9,5 év munkaviszony után elveszítettem a munkámat és munkanélküli lettem,de a baba meg most jön,és van,aki alkalmazzon,én pedig elvállalom,mert a gyerek miatt is és egyébként is kell egy munkahely.Esetemben szó sincs felelőtlenségről,még mielőtt valaki ezt írná,csak szerencsétlen helyzetről,melyből próbálom kihozni a legjobbat.A leendő munkaadóm tudja,mikor fogok szülni,és segíteni akar,mert az év elején ő ajánlott egy másik munkát,ami miatt felmondtam az előző munkahelyemen,abból különböző okok miatt semmi nem lett,csak majd tavasszal kezdik el...

2014. nov. 11. 15:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Majd a munkaadód lap egy ellenőrzést és mellé egy büntetést mert ez csalás
2014. nov. 11. 15:53
 4/12 A kérdező kommentje:
De rendesen fogok dolgozni egy hivatalban.Miért lenne baj,ha kapna egy ellenőrzést?Miért lenne megbüntetve?
2014. nov. 11. 16:02
 5/12 anonim ***** válasza:

mert 8-9 hónaposan már szülnek a nők, a h*lyéknek is átlátszó, nemhogy a NAV-nak, hogy nemigen munkaképes(pláne ülni nem tud huzamosan), és ráadásul határozatlanra felvenni, amikor nem is fog bejárni dolgoni...pláne ha közmunkásként bejelent vagy 200 bruttóra..

de nem az én dolgom.

csak azért említettem, hogy lehet csak ígérgetnek neked, azután tedd fela kérdést ha valóban fel is vettek..

de ez lenne az alapja a tgyásnak, gyednek. kiírt naptól vissafelé asszem(!) 30 napon belüligényelhető

2014. nov. 11. 16:11
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem 200-ra,hanem csak szaképzett közmunkásként járó minimálbérre venne fel.

De őszintén ti kihagynátok ezt a lehetőséget,ha felajánlaná nektek valaki,mert az ő "hibájából" lettél munkahely nélkül és most vársz gyereket?

Biztosan tudja mit csinál,mit kockáztat,nem egy tudatlan emberről beszélünk,nem egy dolgot irányít.

Persze bennem is bennem van a félsz,de megragadom a lehetőséget,hiszen nekem sem mindegy.Ismétlem,minden hivatalos és törvényes,aztán,majd kiderül.Bízom benne,hogy nem lesz semmi probléma.

Azt még viszont nem hallottam,hogy valakit azért büntessenek meg,mert alkalmazott egy kismamát ,legfeljebb olyanról,hogy visszautasítja az OEP a GYED igénylését.Egyébként a munkaügyön keresztül fog alkalmazni.

Fülembe ültettétek a bogarat és nem tudom...bízom benne,hogy tényleg nem csak ígérgeti!

2014. nov. 11. 16:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 hetes terhes vagyok a teherbeesés előtt másfél hónappal mondtam fel (kicsit sem hatott a stresszes hely a dologra). Mikor kiderült a dolog és elmondtam a munkanélküli központban ott is azt tanácsolták, hogy ne keressek munkát, mert ha valaki felvesz igencsak megkörnyékezhetik a céget a navosok. Nagyon bízol a dologban, de téged is megbüntethetnek, mert ez nagyon is csalásnak számít, alkalmi munkát lehet vállalni, de azt is csak max a 3 trimeszter elejéig tól-ig szerződéssel. Különben rád foghatják, hogy azért csináltad az egészet, hogy legyen biztosításod, meg jobb gyes-ed, de ha mégis kiderül, akkor igencsak megbüntetnek és még vissza is kell fizetned az egészet.
2014. nov. 11. 16:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem jár.
2014. nov. 11. 18:29
 9/12 anonim válasza:
26%
Szóval aki terhes az nem dolgozhat? Van olyan hely ebben az országban h örül az ember ha valamilyen munkát talál és alkalmazzák, de ha kiderül h terhes akkor egyből kiadják az útját. Ez nekem magas és eléggé felháborító :(
2014. nov. 11. 23:21
 10/12 anonim ***** válasza:
53%
utolsó, inkább az a sajnálatos, hogy 8-9 hónaposan is dolgozni kell.
2014. nov. 12. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!