Így mire leszek jogosult?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnénk babát, ha befejeztem a fősulit. Hallottam olyat, hogy a főiskola évei munkaviszonynak számítanak, tehát elvileg akkor 4 ledolgozott évem már lesz?

Vagy ha nem is, eddig van 1 év 3 hónap havi 60órás részmunkaidős munkaviszonyom. Remélhetőleg arra a 2 év meglesz részmunkaidőben. Erre mi jár?

Illetve mikortól járt GYES?

2014. okt. 27. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Diplomás gyed-re leszel jogosult,ha a suli után nem helyezkedsz el valahol dolgozni.Ha jól tudom az 71 ezer párszáz forint.Viszont az csak egy évig jár,utána 3 éves koráig gyest kapnál ami 25 ezer.Ha az apukának van munkaviszonya akkor még jár a családi adókedvezmény,ami már a magzat 91 napos korától jár,de ha nem vagytok házasok,csak a szülés után lehet megigényelni,és akkor visszamenőleg megkapjátok aterhesség időtartamára is.Az havi 10 ezer.
2014. okt. 27. 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Jah és a családi pótlék.Ami 12200 Ft ha jól tudom.
2014. okt. 27. 17:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Suli után mindenképp elkezdenék dolgozni, legalább pár hónapot vagy 1 évet. A páromnak van munkaviszonya és hála isten jól is keres. Arra valószínűleg házasok is leszünk. Így jobb a helyzet kicsit? :)
2014. okt. 27. 17:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen.Sokkal.Ha dolgozol legalább egy évet,akkor biztosan fogsz kapni Tgyást,azt a baba fél éves koráig,utána munkaviszony hosszúságától függően másfél vagy két éves koráig Gyedet,utána 3 éves korig Gyest.Ha házasok lesztek,akkor a magzat 91 napos korától jár a havi 10 ezer adókedvezmény.
2014. okt. 27. 17:28
 5/6 A kérdező kommentje:

És ez havonta mekkora összeget jelenthet kb.?

A párom az anyagiakon aggódik, holott szerintem nincs okunk rá, de szeretném megnyugtatni :)

2014. okt. 27. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
A Gyed és a Tgyás fizetés függő.Sajnos pontosan nem tudom,mert még én is előtte állok.De úgy tudom a TGyást a kieső bér helyett kapja az anyuka,így az nagyjából annyi amennyi a fizetésed is volt.A Gyed meg egy alap kezdő fizetés esetén 70-80.De ez attól függ mennyire vagy bejelentve.
2014. okt. 28. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!