Október 1-jén született a kisfiam de még taj kártyának még hült helye sincs mikor akarjál végre küldeni?
Miért kell "rohadtul"? Nem emlékszem semmire ami miatt olyan borzasztóan fontos lett volna.
Egyébként kb 4 hét mire megkapod postával.
Szia!
Ha a különféle ellátások igénylése miatt szeretnéd tudni a TAJ számot, egyszerűbb ha valamelyik szülő bemegy az OEP-hez a gyerkőc születésijével, és kértek egy igazolást a Taj számról.
Amúgy nekünk mindkét gyerkőcnél kb. 3 héttel a születés után küldték a kártyát.
Nálunk is valami 2 hónap volt.
De mivel én előbb igényeltem a Tgyást, így szülés után be kellett mennem az OEP-hez a szül.a.kiv.-tal. És akkor adtak igazolást a TAJ számról, azzal igényeltem mindent.
Na pl a babakötvényről sem kaptunk semmit!!
Mondjuk az nem is érdekel !!
Mert ugy emléxem a kislányomnál tök gyorsan kiküldték!!
Igen fontos hogy minnél előbb intézkedni tudjak ,mivel most van itthon párom és nem kell senkire támaszkodnom hogy vigyázzon a gyerekekre!!
Mondjátok már meg mi az a sok intézni való??? Én mindent kinyomtattam szülés előtt utána csak ki kellett tölteni mikor megjött a taj szám és feladtam postán. Egyedül az anyakönyvi kivonatért mentünk el, de oda nem lehet vinni a gyereket? Mi baja lesz? Nem értem mi az a sok intézni valója mindenkinek? Meg miért kell érte lepasszolni a gyereket?
Bocsi h így belekérdeztem, de annyi helyen olvastam h hűde sok az intézni való, de nem értem mire mondják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!